Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

 Το Conan the Barbarian  είναι μια ταινία του 1982 του σκηνοθέτη John Milius και αναγνωρίζεται ως η σημαντική ανακάλυψη του ηθοποιού Arnold Schwarzenegger. Βασίζεται χαλαρά στις ιστορίες Conan του Robert E. Howard. Ακολούθησε το 1984 μια πιο ανάλαφρη, πιο φιλική προς τα παιδιά, αλλά λιγότερο επιτυχημένη συνέχεια, ο Conan the Destroyer.

Ο Κόναν ο Βάρβαρος, η ταινία που μετέτρεψε τον Arnold Schwarzenegger σε παγκόσμιο σούπερ σταρ. Ο Schwarzenegger  ήταν γνωστός  στον κόσμο του bodybuilding. Κέρδισε τον πρώτο του ερασιτεχνικό τίτλο Mr. Universe το 1967. Αφού μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1968 για να προπονηθεί και να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε άλλους τρεις τίτλους Mr. Universe και στη συνέχεια τον επαγγελματικό τίτλο Mr. Olympia σε έξι χρόνια σειρά (1970–75) πριν από τη σύνταξη. Εξέπληξε τον κόσμο του bodybuilding επιστρέφοντας στον ανταγωνισμό για άλλη μια φορά για να διεκδικήσει τον τίτλο του Mr. Olympia το 1980. 

Εν τω μεταξύ, ο Schwarzenegger κυνήγησε το παιδικό του όνειρο να παίξει σε ταινίες. Στην πρώτη του ταινία, Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη (1970), ο  Schwarzenegger έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ένας άλλος ηθοποιός χρησιμοποιήθηκε για να μεταγλωττίσει τον διάλογό του. Η εγγενής γοητεία και το πνεύμα του  Schwarzenegger ήρθαν τελικά στο διάσημο ντοκιμαντέρ Pumping Iron (1977), το οποίο οδήγησε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο Conan the Barbarian (1982).

Ο Milius πρότεινε τον φίλο του, Basil Poledouris, για να δημιουργήσει τη μουσική για τονConan. είχαν μια επιτυχημένη συνεργασία στο "Big Wednesday" (1978). Ο Milius και ο  Poledouris αντάλλαξαν ιδέες καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής, επεξεργάζοντας θέματα και «συναισθηματικούς τόνους» για κάθε σκηνή.

Ο Sean Connery και ο John Huston θεωρήθηκαν για τους άλλους ρόλους. Τελικά  οι James Earl Jones και Max von Sydow προσλήφθηκαν, σύμφωνα με τον Milius, με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσουν τους Schwarzenegger, Bergman και Lopez. Ο Jones ήταν βραβευμένος βετεράνος ηθοποιός πολλών θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Ο Von Sydow ήταν Σουηδός ηθοποιός διεθνούς φήμης.



To Conan theBarbarian είναι η ταινία που γεννήθηκε να κάνει ο φαύλος συγγραφέας-σκηνοθέτης John Milius, και ο Άρνολντ κατασκευάστηκε γενετικά για τον ρόλο του ως ο μυαλωμένος, γεμάτος αγωνία ήρωας που δημιουργήθηκε στα pulp μυθιστορήματα του Robert E. Howard. Ο Oliver Stone συνέβαλε στο σενάριο του Milius, και ο σχεδιασμός παραγωγής από τον καλλιτέχνη κόμικ Ron Cobb αντιπροσωπεύει μια τέλεια κινηματογραφική υλοποίηση του φανταστικού κόσμου του Howard. 

Η ταινία επρόκειτο αρχικά να γυριστεί στα Shepperton Studios στο Surrey της Αγγλίας και η σκηνή τέλους γυρίστηκε εκεί τον Οκτώβριο του 1980 προτού επιλέξουν άλλη τοποθεσία. Το συνεργείο σκέφτηκε να γυρίσει στα Jadran Film Studios στο Ζάγκρεμπ της Γιουγκοσλαβίας (τώρα Κροατία), αλλά λόγω επιπλοκών, αποφάσισε να ψάξει για διαφορετική τοποθεσία. Αρχικά σκέφτηκαν να γυρίσουν στα στούντιο Cinecittà στη Ρώμη, πριν τελικά επιλέξουν την τοποθεσία παραγωγής τους. Αφού επέλεξαν την τοποθεσία τους, τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 7 Ιανουαρίου 1981.

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ισπανία. Εσωτερικές σκηνές γυρίστηκαν σε μια μεγάλη, εγκαταλειμμένη βιομηχανική αποθήκη που ήταν μέρος ενός εργοστασίου τρακτέρ στη Φουενλαμπράδα, 20 μίλια έξω από τη Μαδρίτη. αυτό το κτίριο χρησίμευε και ως έδρα παραγωγής. Στην αποθήκη δόθηκε η κωδική ονομασία "La Nava" - οι σκηνές που γυρίστηκαν εδώ περιλάμβαναν τη σκηνή του οργίου, τον Πύργο του Σετ και το Παλάτι του Θάλσα. Πρόσθετες φωτογραφίες έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο στην αεροπορική βάση Torrejón στο Torrejón de Ardoz της Μαδρίτης - αυτές οι σκηνές περιλαμβάνουν την ομιλία του πατέρα του Conan στον μικρό γιο του στην αρχή της ταινίας και μέρος του Temple of Set.

Υπόθεση: Ένα νεαρό αγόρι, ο Conan, γίνεται σκλάβος αφού οι γονείς του σκοτώνονται και η φυλή του καταστρέφεται από έναν άγριο πολέμαρχο και μάγο, τονThulsa Doom. Όταν μεγαλώσει γίνεται ένας ατρόμητος, αήττητος μαχητής. Απελευθερωμένος, σχεδιάζει εκδίκηση εναντίον της Thulsa Doom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...