Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

 Το Dark Star είναι μια αμερικανική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 1974. Το Dark Star ήταν το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Carpenter. Το σενάριο γράφτηκε από τους John Carpenter και Dan O'Bannon ενώ ήταν φοιτητές κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ήταν το ντεμπούτο μεγάλου μήκους για τον O'Bannon, ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως μοντέρ, σχεδιαστής παραγωγής και επόπτης οπτικών εφέ, και εμφανίστηκε ως λοχίας Pinback. Η ταινία ακολουθεί το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Dark Star που φθείρεται, είκοσι χρόνια στην αποστολή τους να καταστρέψουν ασταθείς πλανήτες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον μελλοντικό αποικισμό άλλων πλανητών.

Ξεκινώντας ως φοιτητική ταινία του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια που παρήχθη από το 1970 έως το 1972, επεκτάθηκε σταδιακά σε μεγάλου μήκους μέχρι να εμφανιστεί στην Filmex το 1974 και στη συνέχεια έλαβε περιορισμένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους το 1975. Ο τελικός προϋπολογισμός της υπολογίζεται στα 60.000 $. 3] Αν και αρχικά δεν είχε επιτυχία με το κοινό, έτυχε σχετικά καλής αποδοχής από τους κριτικούς και συνέχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφους μέχρι το 1980. Η επανάσταση του Home Video στις αρχές της δεκαετίας του 80 βοήθησε την ταινία να αποκτήσει την «καλτ κλασική» ιδιότητα. 

Είναι μια απίστευτη  καλογυρισμένη χαμηλού προϋπολογισμού ταινία .Μια φτηνή ταινία γεμάτη εντυπωσιακά χρώματα, ερασιτεχνικές αλλά ωραίες  ερμηνείες και  ειδικά εφέ που λάτρεψα. Ο John Carpenter προφανώς  του έλειπε η χορηγία, αλλά δεν του έλειπε το ταλέντο και γι' αυτό κατάφερε να ξεπεράσει αυτά τα ζητήματα και να γυρίσει μια αξιοπρεπή ταινία που μοιάζει περισσότερο με φοιτητική διατριβή κινηματογράφου, παρά με αληθινή ταινία.....αλλά είναι !!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...