Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

 Tο The Long Kiss Goodnight είναι μια ταινία δράσης της δεκαετίας του '90  του σκηνοθέτη Renny Harlin, του 1996 και αποτελεί την επιτομή της εξαιρετικής αυτής χρυσής εποχής του κινηματογράφου δράσης.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Shane Black, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους σεναριογράφους στο Χόλιγουντ. Περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή του Lethal Weapon και του The Last Boy Scout όταν πούλησε αυτό το σενάριο για 4 εκατομμύρια  δολάρια, και πρόσφερε το σήμα κατατεθέν του συνδυασμού εντυπωσιακών σκηνικών δράσης και αιχμηρών διαλόγων. Δεν έχει σημασία ότι μέχρι το τέλος, η πλοκή είναι σχεδόν ανόητη – κάτι για μια κυβερνητική συνωμοσία στους καταρράκτες του Νιαγάρα; – γιατί σε αυτό το σημείο έχουμε επενδύσει πλήρως στην επιβίωση των δύο κεντρικών μας χαρακτήρων.

Ο χαρακτήρας "Mitch Henessey" αρχικά υποτίθεται ότι ήταν λευκός και Εβραίος και είχε διαφορετικό όνομα. Ο Matthew Broderick και ο  Richard Dreyfuss θεωρήθηκαν και οι δύο για αυτό. Ο Samuel L. Jackson άκουσε για το σενάριο, το διάβασε και κανόνισε να κάνει μια ανάγνωση. Εντυπωσίασε τόσο πολύ τους πάντες που πήρε τον ρόλο και  και ξαναγράφτηκε για αυτόν.

Η άνοδος της Gena Davis  στο Χόλιγουντ ήταν γρήγορη. Κωμωδίες όπως το "Tootsie" οδήγησαν σε περισσότερους τρισδιάστατους ρόλους σε ταινίες όπως το "The Fly", το οποίο οδήγησε σε ένα Όσκαρ για το "The Accidental Tourist" του 1988 - όλα αυτά σε λιγότερο από μια δεκαετία. Με τη βοήθεια του τότε συζύγου της Renny Harlin , Φινλανδού μαέστρου δράσης, ακολούθησε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες δράσης όπως στην συγκεκριμένη.

Η ταινία γυρίστηκε σε όλο το Οντάριο του Καναδά.  Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο, στο Χάμιλτον, στο Κόλλινγκγουντ, στο Μίλτον, στο Uxbridge, στο Wasaga Beach, στο Unionville και στο Windermere House στη Muskoka.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

Η δασκάλα Samantha Caine (Geena Davis) έχτισε μια καλή ζωή για την ίδια και την κόρη της οκτώ χρόνια αφότου ξεβράστηκε στην ξηρά με ολική αμνησία. Όταν μια ελαφριά διάσειση και ένας ιδιωτικός ερευνητής (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) αποκαθιστά μέρος της μνήμης της, η Σαμάνθα συνειδητοποιεί ότι ήταν κάποτε μια άρτια εκπαιδευμένη δολοφόνος - και ότι δεν έχει ξεφύγει αρκετά από το παρελθόν της. 

Οι έντονοι διάλογοι από τον σεναριογράφο Shane Black βοηθούν να γίνει αυτό ένα από τα πιο διασκεδαστικά θρίλερ δράσης της δεκαετίας του 90


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...