Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

 Ringo Star: Γεννημένος Richard Starkey στις 7 Ιουλίου 1940 «σε πολύ νεαρή ηλικία» ήξερε από πολύ νωρίς τι ήθελε να κάνει. «Όταν ήμουν 13, ήθελα μόνο να γίνω ντράμερ», θυμάται ο Ringo. Ο Starkey γεννήθηκε σε μια εργατική περιοχή του Λίβερπουλ. Οι γονείς του, και οι δύο εργάτες αρτοποιίας, χώρισαν όταν ήταν μικρό παιδί. Συχνά άρρωστος, πέρασε ένα χρόνο στο νοσοκομείο με επιπλοκές από έκρηξη σκωληκοειδούς απόφυσης όταν ήταν έξι ετών και άλλα δύο χρόνια σε σανατόριο αφού απέκτησε πλευρίτιδα σε ηλικία 13 ετών. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου μυήθηκε στα τύμπανα από έναν υπάλληλο υγείας που έδωσε στα παιδιά μουσικά όργανα για να τα διασκεδάσει. Ο Starkey δεν επέστρεψε στο σχολείο μετά την αποφυλάκισή του από το σανατόριο, αλλά εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, και τελικά έγινε μαθητευόμενος ξυλουργός σε μια εταιρεία.


Τέσσερα χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στους Eddie Clayton Skiffle Band και το 1959 έγινε ντράμερ για ένα άλλο συγκρότημα , τους Rory Storm and the Hurricanes, και υιοθέτησε το καλλιτεχνικό του όνομα. Το συγκρότημα έγινε αρκετά δημοφιλές και ήταν κατά τη διάρκεια ενός κοινού αρραβώνα του 1960 στο Αμβούργο της Δυτικής Γερμανίας, όπου ο Starr γνώρισε τους Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison,και Pete Best). Μόλις τρία χρόνια μετά από αυτό, ο Ringo Star κλήθηκε να γίνει μέλος των Beatles.  Στις 18 Αυγούστου 1962, ο Ringo Starr προσχώρησε επίσημα με τους Paul McCartney, John Lennon και George Harrison σε αυτό που θα γινόταν ένα από τα πιο σημαντικά δημοφιλή μουσικά έργα όλων των εποχών, ή όπως λέει ο Ringo, «το μεγαλύτερο συγκρότημα στη χώρα».

Το 1970, η EMI κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του Ringo, Sentimental Journey. Ήταν ακριβώς αυτό: ένας δίσκος της μουσικής με τον οποίο είχε μεγαλώσει και που του έμενε κοντά στην καρδιά. (Αργότερα είπε, "Το έκανα για τη μαμά μου.") Ο Ringo ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα με το Beaucoups Of Blues, ένα άλμπουμ country  που ηχογραφήθηκε στο Nashville με τον Pete Drake σε μόλις δύο ημέρες. Την ίδια χρονιά, οι Beatles διαλύθηκαν.

Αλλά το πάθος του Ringo για τη δημιουργία μουσικής συνέχισε να τον ωθεί προς τα εμπρός και τους γύρω του. Το 1971, ξεκίνησε την άνευ προηγουμένου πορεία του ως ο πρώτος σόλο Beatle που σημείωσε επτά συνεχόμενα σινγκλ στο Top 10, ξεκινώντας με το "It Don't Come Easy". Το δεύτερο επιτυχημένο σινγκλ του, "Back Off Boogaloo" ακολούθησε το 1972, και γράφτηκε με και εμπνεύστηκε τον frontman του T. Rex, Marc Bolan. Ο Ringo κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ του με μεγάλη επιτυχία το 1973. Απέδωσε τρία σινγκλ στο Top 10, συμπεριλαμβανομένων των #1 επιτυχιών "Photograph" και "You're Sixteen (You're Beautiful And You're Mine". Το άλμπουμ Ringo σηματοδότησε επίσης την πρώτη φορά μετά τη διάλυση των Beatles που και τα 4 μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν στο ίδιο έργο (αν και όχι την ίδια στιγμή).

Η δεκαετία του 70 είδε επίσης τον Ringo Star να επεκτείνει την κινηματογραφική του καριέρα, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 60 με τις ταινίες των Beatles, Hard Days Night το 1964, Help. Aκολούθησε η περιοδεία Magical Mystery Tour το 1967. Το 1968 πρωταγωνίστησε στο Candy και το 1969 συμπρωταγωνίστησε με τον φίλο του Peter Sellers στο διάσημο Magic Christian. Το 1970 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ Let It Be και το 1971 ο Ρίνγκο πρωταγωνίστησε στο Blindman. Το 1974 ενώθηκε με τον καλύτερο φίλο του Χάρι Νίλσον στο The Son of Dracula, αφηγήθηκε την ταινία κινουμένων σχεδίων του Χάρι The Point και εμφανίστηκε στο 200 Motels του Frank Zappa. Το 1973 συμπρωταγωνίστησε ως Teddy Boy στο That'll Be The Day, το 1975 στο Lisztomania του Ken Russell και το 1976 έγινε μέλος του The Band για τη θρυλική τελευταία τους συναυλία που γυρίστηκε από τον Martin Scorcese, The Last Waltz.

Στην προσωπική του ζωή , o Ringo Starr γνώρισε την ηθοποιό Barbara Bach το 1980 στα γυρίσματα της ταινίας Caveman και παντρεύτηκαν στο Marylebone Town Hall στις 27 Απριλίου 1981.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...