Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

 Gorky Park(1983):Ο Martin Cruz Smith έχει γράψει επτά μυθιστορήματα για τον Ρώσο αστυνομικό, Arkady Renko. Είναι μια από τις σπουδαίες φανταστικές δημιουργίες. Αυτό ήταν το πρώτο, το 1981, και το βιβλίο γνώρισε άμεση επιτυχία. Η σκηνοθεσία του Michael Apted(The World is Not Enough) κρατά την ένταση σε υψηλά επίπεδα τις περισσότερες φορές, και το σενάριο του Dennis Potter διαπερνά την πολύ περίπλοκη πλοκή που έχει μόνο μερικά χαλαρά άκρα. 


Ο Michael Apted  πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 79 ετών. Ταλαντούχος σκηνοθέτης, 
παραγωγός, συγγραφέας και ηθοποιός, ο Apted μπορεί να μην ήταν γνωστό όνομα που παρέδωσε μεγάλο προϋπολογισμό ή εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες, αλλά έκανε μερικές πραγματικά καλές και 
αξιοπρεπέστατες σε όλη τη φιλμογραφία του.

Ο William Hurt είναι εξαιρετικός σε όλη την ταινία στον ρόλο του Ρώσου αστυνομικού Arkady Renko . Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός και δεν διαφέρει σε αυτή την ταινία. Αυτό ισχύει και για τον Lee Marvin και την Joanna Pacula. Έχουν τρομερό ταλέντο και αυτό φαίνεται . Ο Ian McDiarmid, φυσικά, δείχνει τις ικανότητές του στην υποκριτική αν και ο ρόλος του είναι μικρότερος.

Η παραγωγή καθυστέρησε για αρκετά χρόνια λόγω των συγκρούσεων σχετικά με τον προγραμματισμό με τον σκηνοθέτη John Schlesinger(Midnight Cowboy), ο οποίος τελικά θα αντικατασταθεί από τον Michael Apted. ΟDustin Hoffman και ο Al Pacino εξετάστηκαν και οι δύο για τον ρόλο του Arkady Renko πριν από το casting του Hurt, ενώ ο Cary Grant και ο Burt Lancaster εξετάστηκαν για τον ρόλο του Jack Osborne και ο Roman Polanski για τον ρόλο του Prof. Andreev. 

Το Σοβιετικό Κομμουνιστικό Κόμμα καταδίκασε την ταινία ως αντικομμουνιστική και αντιρωσική και αρνήθηκε την πρόσβαση του συνεργείου για γυρίσματα στη Μόσχα. Το Gorky Park γυρίστηκε στο Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη. Το δημόσιο πάρκο Kaisaniemi στο κέντρο του Ελσίνκι ορίστηκε ως το Gorky Park για τα γυσρίσματα

Το Gorky Park είναι το πιο διάσημο πάρκο της Μόσχας, που δημιουργήθηκε κατά τη σοβιετική περίοδο ως κόμβος χαλάρωσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Περίληψη: Ένας αστυνομικός της Μόσχας ερευνά μια μοχθηρή τριπλή ανθρωποκτονία και πέφτει πάνω σε μια διεθνή πολιτική συνωμοσία υψηλού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...