Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

 Ως ο κινητήρας που οδήγησε την απόλυτη Metal μηχανή που λέγεται Slayer, ο Dave Lombardo θεωρείται από τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο ως ο απόλυτος ντράμερ του heavy metal.


Ο Dave Lombardo (γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1965 στην Αβάνα της Κούβας) είναι τρεις φορές υποψήφιος, δύο φορές βραβευμένος με Grammy Κουβανός Αμερικανός ντράμερ, που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ντράμερ της εποχής μας. Ο Lombardo είναι ευρύτερα γνωστός ως ένας επιθετικός και εξαιρετικά δεξιοτέχνης ντράμερ του heavy metal, .

 Όταν ήταν δύο ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στο South Gate της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια της τρίτης δημοτικού, σε ηλικία οκτώ ετών, ο Lombardo έφερε ένα σετ μπόνγκο με δίσκο Santana για επίδειξη και αφήγηση στο σχολείο και έπαιξε παράλληλα με τον ρυθμό. Αυτό ενέπνευσε το μουσικό του ενδιαφέρον για τα ντραμς και εντάχθηκε στο σχολικό συγκρότημα όπου έπαιζε το τύμπανο, αν και τελικά θεώρησε το τύμπανο ως «όχι για εκείνον». Ο πατέρας του Lombardo είδε το επίμονο ενδιαφέρον του για τη μουσική σε ηλικία δέκα ετών και του αγόρασε ένα σετ τυμπάνων Maxwin πέντε κομματιών για 350 $. Καθώς ο Lombardo είχε τώρα ένα drumkit, αγόρασε τον πρώτο του δίσκο, το  Alive των Kiss και ξεκίνησε να παίζει. Δίδαξε ο ίδιος το τραγούδι "100,000 Years" ακούγοντας τον δίσκο επανειλημμένα. 

Το 1978, ο Lombardo επέστρεψε στο να παίζει ροκ μουσική και θα συνομιλούσε με αρκετούς μουσικούς γύρω από το South Gate. Το 1981, γνωρίστηκε με τον κιθαρίστα Kerry king o οποίος εκείνη την περίοδο έψαχνε ντράμερ  για το σχηματισμό ενός heavy Metal  συγκροτήματος. Έτσι  ξεκίνησαν να κάνουν πρόβες παίζοντας αρχικά διασκευές σε τραγούδια των Iron Maiden και των Judas Priest. Στο συγκρότημα στη συνέχεια εισχώρησε και ο  δεύτερος κιθαρίστας  Jeff Hanneman , ενώ έψαχναν για μπασίστα και τραγουδιστή, με τον  Tom Araya από τους Quits να αναλαμβάνει και τους δύο ρόλους. Τη δεκαετία του '90,  αποχώρησε από τους Slayer και δημιούργησε τους Grip Inc. το 1993 και τους Fantômas το 1998 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε σημαντική επιρροή στη metal σκηνή και έχει εμπνεύσει πολλούς σύγχρονους metal ντράμερ, ιδιαίτερα στο death metal και στο thrash metal. Ως πρωτότυπο και ιδρυτικό μέλος των Slayer, ο Lombardo έχει παίξει με τους Slayer σε επτά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής κυκλοφορίας τους το 1986 Reign In Blood και της κυκλοφορίας τους το 2006 Christ Illusion, για την οποία έλαβε επαίνους από τους κριτικούς. 

Η μουσική σταδιοδρομία του Lombardo διήρκεσε περισσότερα από 35 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε στην παραγωγή περισσότερων από 40 εμπορικών ηχογραφήσεων που καλύπτουν μια σειρά από μεγάλα είδη με συγκροτήματα όπως οι  Testament, Apocalyptica, John Zorn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...