Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022


 The Odessa File (1974) :Δραματικό πολιτικό θρίλερ Γερμανο-Βρετανικής παραγωγής 1974 σε σκηνοθεσία  Ronald Neame (σκηνοθέτησε μερικές αξιοσημείωτες ταινίες συμπεριλαμβανομένου, The Man Who Never Was (1956), που εξιστόρησε την Operation Mincemeat, μια βρετανική επιχείρηση εξαπάτησης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, The Prime of Miss Jean Brodie (1969), που κέρδισε η Maggie Smith το πρώτο της Όσκαρ, και την disaster ταινία The Poseidon Adventure (1972). Σκηνοθέτησε επίσης το I Could Go On Singing (1963), την τελευταία ταινία της Judy Garland και το Scrooge (1970), με πρωταγωνιστή τον Albert Finney) , βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Frederick Forsyth. Πρωταγωνιστούν ο Jon Voight, Mary Tamm και Maximilian Schell.

Βασίζεται μάλλον  στο βιβλίο, αλλά αποκαλύπτει την πραγματική ζωή του   «χασάπη της Ρίγας» όπως τον είχαν ονομάσει,Eduard Roschmann. Αυστριακός υπολοχαγός των SS και διοικητής του γκέτο της Ρίγας κατά τη διάρκεια του 1943. Ήταν υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες και άλλες φρικαλεότητες.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία; Χαϊδελβέργη, Γερμανία; Μόναχο, Γερμανία, στα Pinewood Studios στην  Αγγλία. και στα Bavaria Studios στο Grünwald της Βαυαρίας, Γερμανία.

Πλοκή: Μετά την ανάγνωση του ημερολογίου ενός ηλικιωμένου Εβραίου που αυτοκτόνησε, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Peter Miller αρχίζει να ερευνά την υποτιθέμενη θέαση ενός πρώην καπετάνιου των SS που διοικούσε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Miller  τελικά αναμειγνύεται με την ισχυρή οργάνωση πρώην μελών των SS - που ονομάζεται ODESSA - καθώς και με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία. Ο Μίλερ ερευνά βαθύτερα και τελικά ανακαλύπτει μια σχέση μεταξύ του καπετάνιου των SS, της ODESSA και της οικογένειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...