Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

 Δημιουργήθηκε το 1973, το βρετανικό σκληρό ροκ συγκρότημα Bad Company , ένα supergroup που αποτελούταν από  τον πρώην μπασίστα των King Crimson ,Boz Burrell, τον πρώην κιθαρίστα των Mott the Hoople, Mick Ralphs και τον τραγουδιστή Paul Rodgers και τον ντράμερ Simon Kirke, και οι δύο προηγούμενα μέλη των Free. Με τη δύναμη των μυϊκών φωνητικών του Rodgers και της κιθάρας του Ralphs με βάση τα blues, οι Bad Company ήταν το πρώτο συγκρότημα που υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Led Zeppelin Swan Song. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1974 ήταν μια διεθνής επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή των αμερικανικών τσαρτ δίσκων και ανεβαίνοντας με το νούμερο ένα σινγκλ "Can't Get Enough of Your Love".

Το Straight Shooter, που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά, ήταν άλλη μια μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας την επιτυχία "Feel Like Makin' Love", ενώ το Run with the Pack του 1976 ήταν ο τρίτος συνεχόμενος δίσκος του συγκροτήματος με πωλήσεις εκατομμυρίων. Μετά το Burnin' Sky του 1977, Οι Bad Company ηχογράφησαν το Desolation Angels του 1979, το οποίο διόσμησε τον ήχο του γκρουπ με συνθεσάιζερ και έγχορδα. Ακολούθησε ένα διάλειμμα τριών ετών πριν από την κυκλοφορία του Rough Diamonds, του τελευταίου LP του γκρουπ στην αρχική του ενσάρκωση.

Το 1986, οι Ralphs και Kirke ανέστησαν το όνομα Bad Company, επιστρατεύοντας τον πρώην τραγουδιστή των Ted Nugent, Brian Howe, για να αντικαταστήσει τον Rodgers. Το ντεμπούτο της καινούριας σύνθεσης, Fame & Fortune, ήταν εμπορική αποτυχία, αλλά το Dangerous Age του 1988 έγινε μικρή επιτυχία. Κυκλοφόρησε το 1990, το Holy Water τα πήγε ακόμα καλύτερα, καθώς η power μπαλάντα "If You Needed Somebody" έγινε επιτυχία στα Top 20. Το Here Comes Trouble, που κυκλοφόρησε το 1992, έγινε πλατινένιο και κέρδισε άλλη μια επιτυχία στο Top 40 με το "How About That".

Ακολούθησαν δύο ακόμη LP -- το The Company of Strangers του 1995 και το Stories Told and Untold του επόμενου έτους -- και το 1998 η αρχική σύνθεση των Rodgers, Ralphs, Kirke και Burrell επανενώθηκε για να ηχογραφήσει μια σειρά από νέα κομμάτια που εμφανίστηκαν μαζί με παλαιότερο υλικό στις αρχές του επόμενου έτους στο The Original Bad Company Anthology. Μια μακρά περιοδεία επανασύνδεσης ακολούθησε εκείνη την άνοιξη, μετά την οποία Οι  Bad Company διαλύθηκαν ξανά. Παρόλο που θα εμφανίζονταν διάφορα επανενωμένα lineups την επόμενη δεκαετία, η περιοδεία του 1999 θα ήταν η τελευταία φορά που τα τέσσερα αρχικά μέλη έπαιξαν μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...