Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

 Οι Platters, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα των πρώτων ημερών του rock n roll και επίσης συχνά συνδέεται με το στυλ doo-wop. Τα κύρια μέλη ήταν Oι Tony Williams , Elizabeth, Zola Taylor , David Lynch, Paul Robi , Herb Reed , και Sonny Turner .

Ο ιδρυτής των Platters, Herb Reed, ονόμασε την ομάδα ενώ καθόταν γύρω από ένα τραπέζι κουζίνας με το αρχικό μέλος, Alex Hodge, και τα άλλα μέλοι.  Ο Reed εμπνεύστηκε  από το «πικάπ» μιας παλιάς μηχανής φωνογράφου και την «πιατέλα» που έστριβε τους δίσκους βινυλίου. Έτσι δημιουργήθηκε το όνομα του συγκροτήματος,The Platters.

Οι Platters είχαν μάνατζερ   τον συνθέτη Buck Ram. Ο Ram έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Platters, όπως το "Only You (and You Alone)" (1955), το "The Great Pretender" (το οποίο ήταν στην κορυφή των chart-pop και rhythm-and-blues το 1956) και "( You've Got) The Magic Touch» (1956). Οι Platters διατήρησαν την καριέρα τους με την εξειδίκευσή τους σε rock n roll  διασκευές παλαιών επιτυχιών μεγάλων συγκροτημάτων, όπως το "My Prayer" (1956) και το "Twilight Time" και το "Smoke Gets in Your Eyes" (και τα δύο 1958). Το συγκρότημα εμφανίστηκε επίσης σε δύο ταινίες, The Girl Can’t Help It και Rock Around the Clock (και οι δύο το 1956).

Ο Williams άφησε τους Platters το 1961, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με τον Turner ως τον βασικό τραγουδιστή, το γκρουπ σημείωσε μέτρια επιτυχία με επιτυχίες σε στυλ σόουλ. Η ιστορία των Platters, ωστόσο, συνδέεται κυρίως με τις πρώτες μέρες του ροκ εν ρολ. Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...