Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

 Thank God It's Friday είναι μια αμερικανική μουσική ντίσκο κωμωδία του 1978 σε σκηνοθεσία Robert Klane και παραγωγή της Motown Productions και της Casablanca FilmWorks για την Columbia Pictures. Μουσικοχορευτική ταινία με τα μεγαλύτερα αστέρια της πίστας και των δίσκων, σε μιά ξέφρενη αποθέωση ρυθμού και μελωδίας.

 Γυρίστηκε στο αποκορύφωμα της ντίσκο τρέλας, η ταινία περιλαμβάνει τους Commodores να ερμηνεύουν το "Too Hot ta Trot" και την Donna Summer να ερμηνεύει το "Last Dance", το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1978. Η ταινία περιλαμβάνει μια πρώιμη ερμηνεία του Jeff Goldblum και η πρώτη μεγάλη εμφάνιση της Debra Winger στην οθόνη. Στην ταινία συμμετέχει επίσης ο Terri Nunn, ο οποίος έγινε γνωστός στο συγκρότημα new wave της δεκαετίας του 80 ,τους  Berlin. 

Η ταινία διαδραματίζεται ως επί το πλείστον σε μια ντίσκο ), όπου αρκετά ζευγάρια ζουν το γλυκόπικρο πεπρωμένο τους . Χορεύουν, φλερτάρουν, αναζητούν το αστέρι και ελπίζουν να κερδίσουν τον μεγάλο διαγωνισμό χορού, αλλά η ζωή είναι μια ψευδαίσθηση, δεν ξέρω, και στο τέλος το μόνο που κάνουν είναι να χορεύουν όλη τη νύχτα, να χορεύουν τη νύχτα…

Υπόθεση: Παρασκευή βράδυ και όλοι θέλουν να βρίσκονται στην καυτή νέα ντισκοτέκ, The Zoo. Το πρόγραμμα λέει πως θα παίξουν οι Commodores, αλλά πρώτα πρέπει να εμφανιστεί ο Φλόιντ με τα όργανα. Η Νικόλ θέλει να γίνει διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο, όλοι όμως θέλουν να κερδίσουν στο διαγωνισμό χορού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...