Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

 Η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη.Έπαιξε σε περισσότερες από 25 κινηματογραφικές ταινίες και σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει γράψει και αρκετά βιβλία. Οι ρόλοι της συνήθως ήταν της κακιάς και κάποιες φορές της πόρνης, όπως στα «Κόκκινα φανάρια», όπου, υποδυόμενη τη Μαρίνα, είπε την ατάκα που άφησε ιστορία: «Μη φύγεις, Ντορή μου, θα φαρμακωθώ».

Η Κατερίνα Χέλμη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1957 δίπλα στην Κυρία Κατερίνα με την κωμωδία του Σόμερσετ Μομ «Η λαίδη Μπέτσι εξοφλεί» («Lady Frederick»). Στον θίασο συμμετείχαν γνωστοί και σπουδαίοι ηθοποιοί, όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Τίτος Βανδής, ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο Χρήστος Τσαγανέας και η Χριστίνα Σύλβα. Από εκεί και πέρα, πρόσεξε τις συνεργασίες της και το ρεπερτόριό της, εμφανιζόμενη είτε στις σκηνές είτε στο ελεύθερο θέατρο.


Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης Κανατάς» . Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».


Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/2401-Wikipedia


© SanSimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...