Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

 «ΑΚΡΟΝ»! Το αναψυκτήριο που τα καλοκαιρινά βράδια, για πολλά χρόνια, συγκέντρωνε τον κόσμο και πραγματικά τον διασκέδαζε. Ψυχή του αναψυκτηρίου ο Γιάννης Μπουρνέλης δεν ήταν μόνο ο επιχειρηματίας που οργάνωνε με τον καλύτερο τρόπο τη διασκέδαση του κόσμου, προσφέροντας κάθε βδομάδα ένα διαφορετικό πρόγραμμα, αλλά και ο πρωταγωνιστής επί σκηνής. 


Με το πηγαίο, αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο ταλέντο του έδινε απλόχερα, μέσα από το χιούμορ και την απλότητα, που τον διέκριναν, τη χαρά, το κέφι και το γέλιο στους ανθρώπους που σε κάθε εποχή έχουν ανάγκη. Ακούραστος, αεικίνητος, πηγαίος, άμεσος, ανθρώπινος και βαθειά συναισθηματικός είχε ως σκοπό του να ψυχαγωγεί τον κόσμο. Απευθυνόταν προς όλους ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως και ηλικίας. 

Ο χώρος που είχε δημιουργήσει ο Γιάννης ήταν οικονομικά προσιτός και για πολλούς απλούς πολίτες, δηλαδή την καθημερινή Ελληνική οικογένεια. Μέσα από τις παραστάσεις που οργάνωνε ο Μπουρνέλης έδινε την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν και να απολαύσουν τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτικά σχήματα, ατραξιόν και μίμους, που δύσκολα θα πήγαιναν να δουν για λόγους οικονομικούς. Πολυάριθμα τα μεγάλα ονόματα που παρήλασαν από το αναψυκτήριο. Πουλόπουλος, Βιτάλη, Διονυσίου, Σακελλαρίου, Γλυκερία, Κοντολάζος, Βίσση, Πασχάλης, Αδαμαντίδης, Παπαδοπούλου, Κλωναρίδης, Μητροπάνος, Γερολυμάτος, Αγγελόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Γαλάνη, Τζένη Βάνου και πάρα πολλοί άλλοι.

Ήταν «γεγονός» για τον απλό άνθρωπο να δει και να ακούσει καλλιτέχνες που ο Γιάννης φιλοξενούσε στο στέκι του. Ο ίδιος χαιρόταν, γιόρταζε, γινόταν ένα με τον κόσμο κάθε βράδυ στο «ΑΚΡΟΝ»

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η ψυχαγωγία των αναψυκτηρίων άρχιζε να φθίνει σταδιακά. Σε αυτό το γεγονός συντέλεσαν πάρα πολλοί παράγοντες, όπως η τηλεόραση με τις πρωινές της εκπομπές, η αλλαγή στον τρόπο διασκέδασης και η χαλάρωση της συνολικής οικογενειακής εξόδου. 

πηγή:www.politeianet.gr-Ogdoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...