Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Το Doctor Who είναι μια από τις εμβληματικές και η μακροβιότερη σειρά στην ιστορία της βρετανικής και γενικότερης τηλεόρασης, συμπληρώνοντας φέτος πενήντα τέσσερα  – μη συνεχόμενα – χρόνια προβολής. Η σειρά αφηγείται τις περιπέτειες του Doctor, ενός εξωγήινου της φυλής των Time Lords από τον πλανήτη Gallifrey.

O Doctor «δανείζεται» μια χρονομηχανή το γνωστό TARDIS (Time And Relative Dimension In Space) και ξεκινά να δει το Σύμπαν και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Στα ταξίδια του τον συντροφεύουν μια πληθώρα κεντρικών και δευτερευόντων προσώπων μες στα χρόνια, που το καθένα εν τέλει έχει και τη δική του σημασία και ρόλο μες στην πλοκή της σειράς.

Κατά βάση σειρά για όλη την οικογένεια, προβάλλεται στην Αγγλία Σάββατο απόγευμα, θέλει να απευθύνεται εξίσου στους γονείς, στους παππούδες, στα παιδιά. Είναι η σπάνια οικογενειακή σειρά που δεν καταλήγει να θυμίζει σαπουνόπερες τύπου “Brothers & Sisters” ή ξερωγώ “Seventh Heaven”, κι αντ’αυτού σε ταξιδεύει σε σκοτεινούς, τρομακτικούς πλανήτες ή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή στο πολύ βαθύ μέλλον, ή ακόμα και βαθιά στους πιο ενδόμυχους φόβους που κρύβεις μέσα σου.


Το πρόγραμμα αρχικά διήρκεσε από το 1963 μέχρι το 1989. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αναβιώσει με μια τηλεταινία - πιλότο το 1996, η σειρά ξεκινά εκ νέου τελικά το 2005, με μια εσωτερική παραγωγή από το BBC Wales στο Κάρντιφ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας[1] και ως η "πιο επιτυχημένη" σειρά επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση της εκπομπής, τις πωλήσεις DVD, βιβλίων και πολυμέσων από το iTunes.Η σειρά αποτελεί σημαντικό κομμάτι της βρετανικής ποπ κουλτούρας.



Nα ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του εμβληματικού ρόλου, από τον Γουίλιαμ Χάρτνελ μέχρι τον Ματ Σμιθ. Τα στατιστικά τους, τα χαϊλάιτς τους, και τις αναγεννήσεις τους.

Ο πρώτος Doctor: Γουίλιαμ Χάρτνελ

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 55
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν και κάτι
Διασημότερη ιστορία: Το «An Unearthly Child» έχει εξ ορισμού το προνόμιο του να είναι η σημαντικότερη ιστορία επί Χάρτνελ, αν μη τι άλλο επειδή από εκεί ξεκίνησαν όλα. Όμως θα πρέπει να αναφέρουμε και την αμέσως επόμενη ιστορία, «The Mutants» του Τέρι Νέισον, στην οποία είχαμε την πρώτη εμφάνιση των Daleks.
Ατάκα: «You can't rewrite history. Not one line!». Ε, νεαρός time lord ήταν ακόμα, αφελής, πού νά’ξερε.
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Για μία και τελευταία φορά, στην πρώτη επετειακή ιστορία πολλών Doctors (κάτι που θα γινόταν παράδοση για τη σειρά), «The Three Doctors». Ο ρόλος του εκεί είναι πολύ περιορισμένος καθότι βαριά άρρωστος. Ήταν ο τελευταίος ρόλος πριν τον θάνατό του Χάρτνελ, αλλά θα συνέχιζε για δεκαετίες μετά να αποτελεί μέρος της μυθολογίας της σειράς, μέσα από αρχειακές εικόνες χρησιμοποιημένες με ευφάνταστους τρόπους. Ένα απροσδόκητο cameo του, ας πούμε, στο πρόσφατο «The Name of the Doctor» ήταν αρκετό για να συγκινηθεί κάθε φαν που σέβεται τον εαυτό του.
Η αναγέννηση


Ο Χάρτνελ ήταν άρρωστος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη σειρά, μόλις λίγα επεισόδια μετά την έναρξη της 4ης σεζόν. Αν οι σεναριογράφοι δεν είχαν τότε την ιδέα την αντικατάστασής του με άλλον ηθοποιό, μέσω ενός σεναριακού μηχανισμού που έμελλε να γίνει παραδοσιακό κομμάτι του μύθου (την αναγέννηση), τότε η τηλεοπτική ιστορία θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικό. Όπως και νά’χει, αυτός είναι ο πρώτος Doctor που δίνει τη θέση του στον δεύτερο. Τα γραφικά είναι αξιοπρεπέστατα δεδομένης της εποχής και του μπάτζετ.

Ο δεύτερος Doctor: Πάτρικ Τράουτον

2

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 46
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν παρά κάτι
Διασημότερη ιστορία: Στο «The Invasion» είχαμε την εισαγωγή των γήινων στοιχείων που θα κυριαρχούσαν στις επόμενες σεζόν της σειράς. Το «The War Games», από τις λίγες φορές που ο αποχαιρετισμός ενός Doctor θεωρείται εκ των καλύτερων περιπετειών του, είναι μια φιλόδοξη ιστορία σε 10 μέρη, με στρατιώτες που πολεμούν σε διαφορετικές περιόδους και με έναν ανεξέλεγκτο time lord. Είναι το επεισόδιο που άνοιξε διάπλατα τη μυθολογία της σειράς.
Ατάκα: «I am not a student of human nature. I am a professor of a far wider academy of which human nature is merely a part.»
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Σε τρεις ιστορίες πολλών Doctors. Το επετειακό «The Three Doctors» για τα 10 χρόνια της σειράς, το αντίστοιχο «The Five Doctors» για τα 20 (όπου το ρόλο του πρώτου έπαιξε άλλος ηθοποιός καθώς ο Χάρτνελ είχε πεθάνει), και το «The Two Doctors» ως μέρος της 22ης σεζόν, παρέα με τον έκτο. (Οι ευφάνταστοι τίτλοι δεν είναι ακριβώς το φόρτε αυτών των επετειακών επεισοδίων.)
Η αναγέννηση


Τυπικά δεν τη βλέπουμε ποτέ, καθώς συνέβη στο τέλος της 6ης σεζόν και οι παραγωγοί δεν ήξεραν ποιος θα αναλάβει τον ρόλο. Όμως η σκηνή είναι ενδιαφέρουσα όπως και νά’χει, με τους time lords να τιμωρούν τον Doctor με εξορία στη Γη (για λόγους μπάτζετ το έκαναν, μην ακούτε αυτά που του λένε) και με εξαναγκασμένη αναγέννηση. Ουσιαστικά τον τιμωρούν με θάνατο δηλαδή, αν το καλοσκεφτείς. Μην τα βάλεις με αυτούς τους τύπους, δεν αστειεύονται.

Ο τρίτος Doctor: Τζον Πέρτουι

3

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 50
Διάρκεια θητείας: 5 σεζόν
Διασημότερη ιστορία: Το «The Time Warrior» είναι η πρώτη ιστορία της τελευταίας σεζόν του τρίτου Doctor, και είναι εδώ που αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα του Γκάλιφρεϊ, όπως και η πρώτη φορά που συναντάμε τη διασημότερη companion στην ιστορία της σειράς, τη Σάρα Τζέιν Σμιθ της Ελίζαμπεθ Σλέιντεν, που δεκαετίες αργότερα θα έφτανε να έχει και τη δική της σόλο σειρά.
Ατάκα: «A straight line may be the shortest distance between two points, but it is by no means the most interesting». Αν αυτή η ατάκα, γραμμένη από τον μετέπειτα θρυλικότερο αρχι-συγγραφέα της σειράς, Ρόμπερτ Χολμς, δεν κλείνει μέσα της όλη την ουσία αυτού του χαρακτήρα, τότε δεν ξέρω ποια το καταφέρνει. (Ίσως το «I am definitely a madman with a box», αλλά ας μην προτρέχουμε.)
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Σε δύο επετειακές ιστορίες πολλών Doctors. Πρώτα στο «The Five Doctors» για τα 20 χρόνια, κι έπειτα στο crossover με το «EastEnders» (!) που γυρίστηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην επέτειο των 30 χρόνων (όταν η σειρά δεν παιζόταν πια) με τίτλο «Dimensions in Time». Σε αυτό το επετειακό επεισόδιο εμφανίστηκαν όλοι οι πρώην Doctors που βρίσκονταν στη ζωή. Οι Χάρτνελ και Τράουτον είχαν ήδη πεθάνει.
Η αναγέννηση


Στο «Planet of the Siders» ο Doctor πεθαίνει από μόλυνση, αλλά όχι πριν προλάβει να επιστρέψει κοντά στην Σάρα Τζέιν, να στοχαστεί λίγο περί θανάτου, και πριν το επεισόδιο εισάγει επισήμως τον όρο ‘αναγέννηση’.

Ο τέταρτος Doctor: Τομ Μπέικερ

4

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 40
Διάρκεια θητείας: 7 σεζόν, οι περισσότερες από κάθε άλλον ηθοποιό στο ρόλο
Διασημότερη ιστορία: Το «City of Death» γυρίστηκε στο Παρίσι και αφορά ένα φανταστικά περίπλοκο στόρι προσπάθειας να ξαναγραφτεί η ιστορία από έναν εχθρικό εξωγήινο, μέσω ενός σχεδίου που βασίζεται στην κλοπή της Μόνα Λίζα. Ναι, γίνεται χαμός.
Ατάκα: «You may be a doctor. But I'm the Doctor. The definite article, you might say.».
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Στο «Dimensions in Time», αλλά οι χρήσεις αρχειακού υλικού είναι περισσότερες από τη δική του περίοδο σε σχέση με οποιουδήποτε άλλου. Είναι ο δημοφιλέστερος Doctor της κλασικής περιόδου της σειράς. Και, καθώς κάθε ηθοποιός φέρνει κάτι διαφορετικό στο ρόλο, είναι η δική του εκδοχή που παραμένει το στάνταρ.
Η αναγέννηση


Ο Doctor πέφτει από ένα τηλεσκόπιο (μη ρωτάς) αφού καταφέρει να σταματήσει τα σχέδια του Master, και καθώς πεθαίνει βλέπει τα πρόσωπα φίλων και εχθρών να περνούν μπροστά από τα μάτια του. Η σκηνή είναι καλοφτιαγμένη καθώς ο Τομ Μπέικερ δίνει τη θέση του στον Πίτερ Ντέιβισον.

Ο πέμπτος Doctor: Πίτερ Ντέιβισον

5

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 29. Ο Ντέιβισον ήταν τόσο μικρότερος σε ηλικία από όλους τους υπόλοιπους συν-Doctors, που όταν άφησε τον ρόλο ήταν νεαρότερος από οποιονδήποτε ηθοποιό όταν πήρε το ρόλο, μέχρι να φτάσει ο Ματ Σμιθ πριν 4 χρόνια.
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν παρά κάτι.
Διασημότερη ιστορία: Η πρώτη και η τελευταία. Το «Castrovalva», ντεμπούτο του πέμπτου Doctor, βλέπει την κορύφωση της επιστροφής του Master, συνεχίζοντας από εκεί που άφησαν το στόρι οι περιπέτειες του τέταρτου. Η ιστορία αναγέννησης του πέμπτου Doctor, «The Caves of Androzani», θεωρείται η καλύτερη όλων, μια περιπέτεια αυτοθυσίας βουτηγμένη στο θάνατο.
Ατάκα: «You know how it is; you put things off for a day and next thing you know, it's a hundred years later». Εμένα θα πεις;
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Κλασικά στο «Dimensions in Time», αλλά και σε ένα υπέροχο φιλανθρωπικό επεισόδιο μικρού μήκους, το «Time Crash» (δηλαδή την πρώτη ιστορία πολλών Doctors της σύγχρονης περιόδου), όπου συναντάται σύντομα, μπροστά στην κονσόλα του TARDIS, με τον δέκατο Doctor.
Η αναγέννηση


Πιο έντονη, πιο απειλητική, εκδοχή της αμέσως προηγούμενης αναγέννησης. Πόσο ατυχές που αμέσως μετά από μια τόσο έντονη στιγμή ενός εξαιρετικού φινάλε, η πρώτη μας γνωριμία με τον έκτο Doctor τον κάνει να φαίνεται τόσο αντιπαθή.

Ο έκτος Doctor: Κόλιν Μπέικερ

6

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 40
Διάρκεια θητείας: 2 σεζόν και κάτι
Διασημότερη ιστορία: Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν του στο ρόλο, και η 23η της σειράς συνολικά, όπου όλες οι ιστορίες συπεριλαμβάνονται στο ευρύτερο στόρι υπό τον τίτλο «The Trial of a Time Lord». Μετά το τέλος της σεζόν, το BBC απέλυσε τον Μπέικερ.
Ατάκα: «Rest is for the weary, sleep is for the dead. I feel like a hungry man eager for the feast!». D o u c h e b a g!
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Στο «Dimensions in Time».
Η αναγέννηση


Πονεμένη ιστορία. Ο Μπέικερ απολύθηκε ανάμεσα στις σεζόν κι όταν του ζήτησαν να επιστρέψει απλώς για τη σκηνή της αναγέννησης, εκείνος αρνήθηκε. Το αποτέλεσμα είναι το πιο ντροπιαστικά ‘80s πράγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Απόλαυσέ το. Οπτικά εφέ που δεν πιστεύεις ότι τα κοιτάς, το TARDIS τρώει κάτι ξέμπαρκα λέιζερ, γκρεμοτσακίζεται πάνω σε ένα ουράνιο τόξο (;), ένα Γέτι ακολουθεί τις διαταγές μιας κακιάς από κάποιο καρτούν πηγαίνοντας να αρπάξει τον Doctor ο οποίος προφανώς πάνω στη σύγκρουση θα χτύπησε τόσο δυνατά το κεφαλάκι του (πατ πατ) ώστε έπρεπε να αναγεννηθεί. Το κερασάκι στην τούρτα; Τον έκτο Doctor παίζει ο Συλβέστερ Μακόι με ξανθιά περούκα με μπούκλες.

Τίποτα, απλά απίστευτο, δεν έχει από πού να το πιάσεις.

Ο έβδομος Doctor: Συλβέστερ Μακόι

7

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 44
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν
Διασημότερη ιστορία: Το «Survival» είναι η τελευταία ιστορία της κλασικής περιόδου της σειράς. Ταιριαστά, αυτός ο κύκλος 26 χρόνων θα έκλεινε με μια (προσωρινά) τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στον Doctor και τον Master.
Ατάκα: «There are worlds out there where the sky is burning, and the sea's asleep, and the rivers dream. People made of smoke, and cities made of song. Somewhere there's danger, somewhere there’s injustice, and somewhere else the tea's getting cold. Come on, Ace — we’ve got work to do!». Οι παραγωγοί της σειράς δεν ήταν βέβαια πως το «Survival» θα ήταν το τέλος, αλλά ας πούμε πως εμφανέστατα το υποψιάζονταν.
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Στο «Dimensions in Time», αλλά έκανε και μια σύντομη εμφάνιση στην τηλεταινία του 1996 για να παραδώσει τη σκυτάλη στον Πολ Μαγκάν.
Η αναγέννηση


Μια σκηνή θανάτου/αναγέννησης τόσο εμφατικά και εμφανώς παραλληλισμένη με τον μύθο του Φρανκενστάιν που δε μπορείς παρά να σουφρώσεις λίγο τα χείλη από αμηχανία. Αλλά ΟΚ, δεν είναι κακό. Αυτοί κεραυνοί μάλλον άρεσαν τον Ράσελ Τ. Ντέιβις, ο οποίος τους έκανε upgrade και κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση, παρά στην απλή αλλαγή προσώπου που κατά βάση βλέπαμε ως τώρα στη σειρά.

Ο όγδοος Doctor: Πολ Μαγκάν

8

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 36
Διάρκεια θητείας: Μία ταινία
Διασημότερη ιστορία: Και μοναδική. Η τηλεταινία του 1996 που είχε ως στόχο να επανεκκινήσει τη σειρά για το αμερικάνικο κοινό. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει θεωρηθεί εκτός ‘κανόνα’, όμως η επανέναρξη του 2005 συμπεριέλαβε κι επισήμως τον Μαγκάν στην αρίθμηση. Κάτι για το οποίο χαιρόμαστε, παρότι η ίδια η ταινία είναι κακή: Ο Μαγκάν είναι θαυμάσιος στον ρόλο και πάντα θα υπάρχει η μεγάλη μερίδα των φαν που θα αναρωτιέται πώς θα ήταν μια πλήρης σεζόν περιπετειών του όγδοου Doctor.
Ατάκα: «The universe hangs by such a delicate thread of points, it's useless to meddle with it. Unless, like me, you're a Time Lord.»
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Όχι :-( [ΝΑΙ. Στο minisode «Night of the Doctor».]
Η αναγέννηση

8

Ο Ντέιβις ξεκίνησε τη σύγχρονη περίοδο της σειράς με τον νέο Doctor ήδη στη θέση του (πολύ σωστά), οπότε ποτέ δεν είδαμε την αναγέννηση που οδήγησε σε αυτόν, ούτε μάθαμε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη. Για χρόνια εικάζουμε πως η αναγέννηση ήρθε ως αποτέλεσμα κάποιας πράξης γενοκτονίας που έληξε τον Time War (επίσης γεγονός εκτός οθόνης), αλλά τίποτα δεν έχει δηλωθεί ρητά. Ερωτηματικό αποτελεί κι ο ρόλος του εκτός αρίθμησης Doctor του Τζον Χερτ. Τελοσπάντων, η ουσία είναι πως δεν γνωρίζουμε τίποτα, και παραμένει η μοναδική αναγέννηση της σειράς δίχως καμία οπτική συνοδεία.

UPDATE: Λίγες μέρες πριν την προβολή του επετειακού multi-Doctor story για τα 50 χρόνια της σειράς, το BBC κυκλοφόρησε ένα minisode-έκπληξη μέχρι πρότινος αγνώστους περιεχομένου, το οποίο έφερε ρίγη συγκίνησης στους φανς που πιθανότατα είχαν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα πως θα βλέπαμε ποτέ αυτή τη στιγμή. Σε αυτό, γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του 8ου Doctor, αλλά όχι στον 9ο όπως εικάζαμε, παρά στον 'War Doctor' του Τζον Χερτ. Το επεισόδιο είναι μόλις 7 λεπτά, αλλά κλείνει μια τεράστια ανοιχτή πλοκή της σειράς, ετοιμάζει ιδανικά το έδαφος για όσα θα δούμε στο Επετειακό, και μας δίνει λίγο ακόμα 8ο Doctor.

Ο ένατος Doctor: Κρίστοφερ Έκλεστον

9

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 41
Διάρκεια θητείας: 1 σεζόν. Ακόμα κανείς δεν είναι βέβαιος υπό ποιες ακριβώς συνθήκες αποφάσισε να μην επιστρέψει, από τη στιγμή που έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην επιτυχημένη αναγέννηση της σειράς.
Διασημότερη ιστορία: Το «Rose» είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Κι όπως φαίνεται κι από τον τίτλο, εγκανιάζει μια περίοδο ιστοριών όπου η διοαδρομή της εκάστοτε companion καθορίζει τις ιστορίες των σεζόν εξίσου με εκείνη του Doctor.
Ατάκα: «Before I go, I just want to tell you: you were fantastic. Absolutely fantastic. And do you know what? So was I!». Φανταστικός, πράγματι.
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Δυστυχώς όχι. Οι φήμες υποστήριζαν πως αρνήθηκε πρόταση να παίξει στο επερχόμενο επετειακό επεισόδιο.
Η αναγέννηση


Προσωπική αγαπημένη όλων. Ίσως επειδή ήταν απότομη, με τον Ντέιβις να μην έχει ολοκληρώσει όσα ήθελε να κάνει με τον χαρακτήρα, οπότε αντί κάποιου επικολυρικού αποχαιρετισμού (αχέμ) έχουμε ένα απλό ‘αντίο’, απλό μα τόσο cool. Αν η τελευταία εντύπωση παίζει μεγάλο ρόλο για την υστεροφημία μας, το συγκινητικό αλλά γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό «ήσουν φανταστική και βασικά κι εγώ το ίδιο!» είναι ο ιδανικός τρόπος για να μας αποχαιρετήσει ένας χαρακτήρας-συνώνυμο του φανταστικού.

Ο δέκατος Doctor: Ντέιβιντ Τέναντ

10

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 34
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν και ένα μάτσο Specials.
Διασημότερη ιστορία: Το «Blink» του Στίβεν Μόφατ είναι πιθανώς η διασημότερη ιστορία στα 50 χρόνια της σειράς, αλλά επειδή ο ίδιος ο Doctor εμφανίζεται πολύ λίγο (όχι ότι διαμαρτύρεται κανείς, γεια σου Κάρι Μάλιγκαν!), ας επιλέξουμε το αμέσως προηγούμενο 2-parter, «Human Nature» / «The Family of Blood» του Πολ Κορνέλ, μια ιστορία που λέει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον χαρακτήρα σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του.
Ατάκα: «I'm sorry. I'm so sorry». Έπαιρνε πολλά πράγματα πολύ κατάκαρδα αυτή η ενσάρκωση του Doctor.
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Στη διάρκεια της θητείας του εμφανίστηκε ως δέκατος Doctor σε 2 φιλανθρωπικά επεισόδια (ένα εκ των οποίων το «Time Crash») και σε ένα επεισόδιο της spin-off σειράς «The Sarah Jane Adventures». Κυριότερα όμως, θα εμφανιστεί στην πρώτη ‘κανονική’ ιστορία πολλών Doctors μετά από 28 χρόνια, το επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια της σειράς.
Η αναγέννηση


Μακράν ο πιο αργός θάνατος στην ιστορία του χαρακτήρα, του έδωσε όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να κάνει ένα σύντομο τουρ, να ξανασυναντήσει κάθε χαρακτήρα που γνώρισε τα τελευταία αυτά 4 χρόνια, και τελικά να αναγεννηθεί εν μέσω εκρήξεων με την ατάκα «I don’t wanna go». Τι να τον κάνουμε, ήταν αισθηματίας ο δέκατος, γι’αυτό και τον αγαπάμε. Γι’αυτό και για τα σταράκια του.

Ο ενδέκατος Doctor: Ματ Σμιθ

11

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 27. Ακόμα θυμάμαι την μίνι επανάσταση στις τάξεις των φανς γύρω από το κάστινγκ που υποτιθέμενα σηματοδοτούσε την «Twilight» εκδοχή του «Doctor Who».
Διάρκεια θητείας: 3 σεζόν και μπόλικα Specials.
Διασημότερη ιστορία: Το «Eleventh Hour» είναι ίσως η ωραιότερη ‘πρώτη’ περιπέτεια της σειράς. Εισαγωγή για την Έιμι Ποντ και τον Ρόρι Γουίλιαμς, το υπέροχο ζευγάρι companions που θα σημάδευαν ανεξίτηλα σχεδόν όλη τη διαδρομή του ενδέκατου Doctor. Συνδέεται τόσο όμορφα με τον αποχαιρετισμό των Ποντ, «The Angels Take Manhattan», που όλη η ενδιάμεση σειρά σχεδόν δεν έχει σημασία.
Ατάκα: «Bow ties are cool.»
Ξανάπαιξε τον ρόλο: Στη διάρκεια της θητείας του εμφανίστηκε σε 2 φιλανθρωπικά επεισόδια, καθώς και σε ένα επεισόδιο των «Sarah Jane Adventures». Αν κρίνουμε από το πόσο διαλυμένος έμοιαζε στο μήνυμά του προς τους φανς όταν ανακοινώθηκε ο δωδέκατος Doctor, θα είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον. Ας πούμε, στην επέτειο των 60 χρόνων της σειράς;
Η αναγέννηση

Θα συμβεί στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Special, όταν και θα έχουμε την πρώτη εμφάνιση του δωδέκατου Doctor. Πώς θα γράψει τον ‘θάνατο’ του Doctor ο Στίβεν Μόφατ, ένας σεναριογράφος που ακόμα κι όταν σκοτώνει χαρακτήρες τους κρατά ζωντανούς; Πάντως αν ο αποχαιρετισμός των companions είναι καμία ένδειξη, θα ήταν σοφό να είχαμε χαρτομάντηλα κοντά μας.

Ο δωδέκατος Doctor: Πίτερ Καπάλντι

12

Ηλικία όταν πήρε τον ρόλο: 55. Όσο ο Χάρτνελ όταν ξεκίνησε η σειρά, μισό αιώνα νωρίτερα.


πηγη-flix.gr-wikipedia-oneman-greekcultura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...