Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Manowar-«Into Glory Ride».Πολλοί στη διάρκεια των δεκαετιών που έχουν περάσει έχουν χαρακτηρίσει το «Into Glory Ride» έως και doom metal δίσκο, και ίσως εν μέρει να είναι. Είναι πιο αργό από αυτό που εισήγαγαν το ’82 με το πρώτο album τους. Μέταλλο, πεδία μάχης, πόλεμος, η θρυλική Valhalla, μίσος, αίμα, και βία, σκιαγραφούν ένα βαρύγδουπο album το οποίο εισάγει τους Manowar με μεγαλύτερη σιγουριά στη σκηνή της metal.


Δεύτερο άλμπουμ του αμερικάνικου heavy metal συγκροτήματος Manowar, το οποίο κυκλοφόρησε την 1 Ιουλίου του 1983 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Music for Nations στην Ευρώπη και της Megaforce Records στην Αμερική.

– Ο ύμνος «Secrets Of Steel» σφραγίζει τούτο το άλμπουμ. Είναι η μαγιά που θα φέρει την γέννηση του Επικού Doom Metal. Ο δίσκος – ακρογωνιαίος λίθος του ιδιώματος πατάει κυριολεκτικά ολόκληρος επάνω σε αυτό το κομμάτι ειδικά, και επάνω στο συγκεκριμένο «Into Glory Ride» άλμπουμ γενικότερα. Τι θα πει ποιος δίσκος; Στο «Epicus Doomicus Metallicus» των Candlemass αναφέρομαι.



– Ο ύμνος «Gates Of Valhalla» βάζει τους ακρογωνιαίους λίθους φέρνοντας στο φως όλα τα στοιχεία εκείνα που ΟΡΙΖΟΥΝ, το ξαναγράφω, που ΟΡΙΖΟΥΝ την ΕΠΙΚΗ METAL γραφή. Και τον όρο τον χρησιμοποιώ εδώ με την απόλυτη και την καθολική του έννοια και όχι ως μια κάποια ταμπέλα. Είναι το κομμάτι που πρέπει απαραίτητα να παίρνεται ως μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς ταυτόχρονα, για ότι έρθει αργότερα:

α. Η δραματική ακουστική εισαγωγή του. Σκοτεινά μυσταγωγική. Η Τιμή. Ο Ύστατος αποχαιρετισμός. Μια υπόκλιση στους Θεούς. Ένα Αριστούργημα μέσα σε ένα μεγαλύτερο Αριστούργημα.

β. Το βασικό mid tempo – καλπάζων riff που ακολουθεί είναι από μόνο του μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΗ. Οι μελωδικές φωνητικές γραμμές του Eric Adams όμως το μεταμορφώνουν σε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο θέμα μέσα από το απόλυτο αρμονικό δέσιμο. Σαν ακούσει κάποιος για πρώτη φορά αυτές τις φωνητικές γραμμές -πουλάω όλη μου τη δισκοθήκη και τη ψυχή μου στο διάολο για να ξαναζήσω αυτή τη στιγμή-, μετά δεν μπορεί ΚΑΝ να διανοηθεί το riff χωρίς αυτές.

γ. Η γέφυρα που ακολουθεί με τις κιθάρες και τα τύμπανα να τονίζουν την φωνητική μελωδία και τις πλάτες των πλήκτρων είναι πραγματικά… Ολόκληρο το Επικό Metal. Το Επικό Metal που με λυρική δραματικότητα υμνεί την πορεία προς το θάνατο ή την νίκη. Μια πορεία αιματηρή και δύσκολη. Μια πορεία που αποδίδεται μουσικά με βαριά κατασκότεινα, σχεδόν βαγκνερικά καθαριστικά θέματα, μυσταγωγικές μελωδίες και ερμηνεία που σφραγίζει την αιωνιότητα. Μουσική ιδιαίτερη και έντονα δραματική σίγουρα όχι για γιορτές και διασκέδαση. Ναι σε αυτό το Επικό Metal αναφέρομαι. Για να εξηγούμαστε.

δ. Η ερμηνεία του Adams αγγίζει τα όρια της θέωσης. Ειδικά στα κοφτά σημεία πριν τον επίλογο του κομματιού. Κάθε συλλαβή που τραγουδάει, κάθε λέξη που τονίζει, κάθε κρεσέντο και κάθε κραυγή, είναι η απόλυτη φωνητική επισφράγιση ενός αριστουργήματος.

ε. Το μανιασμένο σόλο του Ross The Boss δίνει την απόλυτη έννοια στην λέξη «ξέσπασμα». Ενώ τα τύμπανα του Scott Columbus πολύ απλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιγραφούν από κανέναν. Το παίξιμο, η δυναμική και το συναίσθημα που κατέθεσε αυτός ο άνθρωπος την ώρα των ηχογραφήσεων είναι κάτι το μοναδικό.

– Με τον ύμνο «Revelation (Death’s Angel)» αγγίζεται το απόλυτο κρεσέντο της ζοφερά υμνικής, αποκαλυπτικής μουσικής με την οποία ο στίχος δένει στο απόλυτο εσχατολογικό πάντρεμα. Η πορεία προς το Τέλος, είναι επισφραγισμένη με το κομμάτι αυτό. Η ώρα της Κρίσης και η Τελική Καταστροφή που δεν μεταφέρονται όμως με το αίσθημα του θρήνου, αλλά με εκείνο μιας Έσχατης μάχης.

– Το Ιερό Χρέος της Εκδίκησης αποτυπωμένο για πάντα στα αυλάκια του βινυλίου του ΥΜΝΟΥ «March For Revenge (By The Soldiers Of Death)». Το Ατσάλι συναντά Ατσάλι. Ο Όλεθρος το Σκότος και το Αίμα. Όλα αποτυπωμένα με νότες. Και ένα απο τα συγκλονιστικότερα ακουστικά σημεία που έχουν συνθέσει ποτέ οι Manowar. Λυρικό, δραματικό και νοσταλγικά υμνικό. Ένας Όρκος Τιμής. Με την ερμηνεία του Adams να προκαλεί το απόλυτο Δέος. Όπως δέος προκαλεί και η σταδιακή κορύφωση του κομματιού με την πολεμική «For when we march, your sword rides with me» γέφυρα που ακολουθεί πριν ακόμα ένα μανιασμένο σόλο που θα οδηγήσει σε έναν από τους συγκλονιστικότερους επίλογους Μάχης που έχουν καταγραφεί σε Metal δίσκο.


ανοιξη του 2019 Oι Manowar ανακοίνωσαν την επανακυκλοφορία δύο κλασικών δίσκων τους!
Τα “Into Glory Ride” (1983) και “Hail To England” (1984) , μιξαρισμένα από αναλογικά σε ψηφιακά, με την κορυφαία ποιοτικά 96kHz τεχνολογία!

Πηγη-depart.gr-wikipedia-metalinvander

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...