Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τελικά υπερισχύει η "πολιτισμένη" ζωή στην οργανωμένη κοινωνία από τη ζωή στη φύση; Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις ο Σίντεϊ Πόλλακ, σκηνοθετώντας αυτό το πολύ καλό γούεστερν. Η ταινία αξίζει, πέρα από όλα τα άλλα, επειδή ο Πόλλακ κατάφερε να αναβιώσει ένα είδους, που την εποχή εκείνη είχε ήδη χάσει πολλή από τη λάμψη του.

 ΣΥΝΟΨΗ
Ο Jeremiah Johnson αφήνει τον πολιτισμό και ανεβαίνει στα Βραχώδη Όρη, αποφασισμένος να ζήσει εκεί με αυτάρκεια ως κυνηγός. Το πείσμα του θα τον σώσει τον πρώτο καιρό από την πείνα και το κρύο, καθώς δε γνωρίζει τους τρόπους για να τα βγάλει πέρα στην άγρια φύση. Στην πορεία μαθαίνει να κυνηγάει και να επιβιώνει, μαθαίνει να συναναστρέφεται με τους Ινδιάνους της περιοχής, αποκτά μέχρι και καλύβα και θετή οικογένεια. Εμπλέκεται όμως σε μια άγρια βεντέτα με τη σκληρή φυλή των Ινδιάνων Crow.


Εδώ ο Pollack αναζητά την απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει οργανωμένα και πολιτισμένα στην άγρια φύση, μέσα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Όποια κι αν είναι η απάντηση, εμείς βλέπουμε στην οθόνη μας την αγάπη του Pollack για τη φύση, βλέπουμε μια πανέμορφη εικαστικά ταινία, με τον Redford σε έναν από τους καλύτερους (και πιο χαρακτηριστικούς) του ρόλους.

Πηγη-Τα καλουδια του Batsi- the cinema.gr- Cine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...