Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Τα πρωτότυπα remixes τους, η «αναιδής» τους παρουσία στην σκηνή, οι ρομαντικές τους ηλεκτρονικές μελωδίες και η χορευτικοί τους ρυθμοί, έκαναν τους Pet Shop Boys ένα από τα πιο πετυχημένα – κριτικά και εμπορικά- group της εποχής τους.

Αν το σκεφτείτε καλά όμως, οι Pet Shop Boys μοιάζουν να είναι το μοναδικό συγκρότημα της εν ευρεία έννοια ηλεκτρονικής/ χορευτικής pop, του οποίου τα τραγούδια ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράστηκαν από κάποιο remix αυτών. Ούτε μισό remix σε τραγούδι των PSB δεν είναι καλύτερο από το πρωτότυπο.

Οι Pet Shop Boys δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1981 και αποτελούνται από τους Neil Tennant (φωνητικά, πλήκτρα, κιθάρα) και Chris Lowe (πλήκτρα, φωνητικά). Η κοινή τους αγάπη για την dance μουσική και τα synthesizers, τους οδήγησε στη δημιουργία του συγκροτήματος, του οποίου το όνομα αποτελεί φόρο τιμής σε όσους φίλους τους είχαν δουλέψει κατά καιρούς σε αυτά τα καταστήματα, αλλά και στην hip hop κουλτούρα της Νέας Υόρκης το 1981.

Έχουν πουλήσει 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και έχουν βραβευτεί τρεις φορές με Brit Award και έξι υποψηφιότητες για Grammy και μετά το 1985 22 τραγούδια τους ήταν στα βρετανικά τσαρτς και 42 στα 30 καλύτερα τραγούδια.

It's A Sin, West End Girls, Heart, Go West, Always On My Mind, Love Comes Quickly, Domino Dancing, What Have I Done To Deserve This, Suburbia, Being Boring, Can You Forgive Her, Left To My Own Devices, Se A Vida E (That's The Way Life Is) είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα τραγούδια που μας έχουν χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Πέρα όμως από τεράστιο μουσικό κεφάλαιο, το ντουέτο των Neil Tennant και Chris Lowe παραμένει ενεργό και δραστήριο μέχρι σήμερα, καθώς ποτέ δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί νέες, αρκετά ενδιαφέρουσες, δουλειές. Έτσι, στην αυγή της νέας δεκαετίας, κατέφτασε ο 14ος δίσκος της καριέρας τους. Μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει με το pop anthem "Dreamland", στο οποίο συμμετέχουν και οι Years & Years, ενώ, σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, ακολούθησε το μελαγχολικό "Burning the Heather".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...