Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ο punk idol Dee Dee Ramone, με πραγματικό όνομα Douglas Colvin,δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όταν άλλαξε το όνομά του στο Dee Dee και σχημάτισε τους Ramones, άλλαξε τη ροκ μουσική για πάντα. Ήταν η πεμπτουσία punk μπάντα, μια έμπνευση για όλους από τους Sex Pistols μέχρι τους σημερινούς  Green Day.

Ο Dee Dee Ramone, δημιούργησε τον ήχο που αποτέλεσε κινητήρια δύναμη για τους Ramones.

Οι Ramones σχηματίστηκαν τον Αύγουστο του 1974 στη Νέα Υόρκη. Πήραν το όνομά τους από το ψευδώνυμο Paul Ramone που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney για να περνάει απαρατήρητος όταν ταξίδευε.

Αν και σχεδόν όλα τα τραγούδια τον Ramones είχαν πιστωθεί εξίσου σε όλα τα μέλη της μπάντας, ο Dee Dee ήταν ο πιο παραγωγικός στιχουργός και συνθέτης του συγκροτήματος, γράφοντας πολλά από τα πιο γνωστά τραγούδια του, όπως  "53rd & 3rd", "Commando", "Wart Hog", "Rockaway Beach", "Poison Heart" και "Bonzo Goes To Bitburg".

Το τραγούδι "Bonzo Goes to Bitburg" κέρδισε το βραβείο μουσικής της Νέας Υόρκης για το καλύτερο ανεξάρτητο single του έτους το 1986 και το Animal Boy κέρδισε το καλύτερο άλμπουμ. Οι Beauvoir και Dee Dee αργότερα συν-έγραψαν το τραγούδι "Cut Me To Pieces", το οποίο παρουσιάστηκε στην ταινία Rock and Roll High School Forever.

Το 1989,  έφυγε για να ακολουθήσει μια βραχύβια καριέρα στην hip hop μουσική με το όνομα Dee Dee King. Σύντομα επέστρεψε στις ρίζες του punk και κυκλοφόρησε τρία σόλο άλμπουμ με ολοκαίνουργια τραγούδια, πολλά από τα οποία ηχογαρφήθηκαν αργότερα από τους Ramones.

 Έκανε περιοδείες παίζοντας  τα νέα του τραγούδια, και μερικά παλιά αγαπημένα  απ τους Ramones σε μικρά κλαμπ και συνέχισε να γράφει τραγούδια για τους Ramones μέχρι το 1996, όταν το συγκρότημα αποσύρθηκε.

Έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιουνίου του 2002, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...