Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Το 1957 ο Elvis Presley γύρισε την τρίτη του κινηματογραφική ταινία με τίτλο ‘’Jailhouse Rock’’, η οποία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και ήταν η πρώτη ταινία του ‘’βασιλιά’’ που πήρε καλές κριτικές από τους ειδικούς.

Jailhouse Rock είναι μια αμερικανική μουσική δραματική ταινία που σκηνοθετεί ο Richard Thorpe  και πρωταγωνιστεί ο Elvis Presley, η Judy Tyler και ο Mickey Shaughnessy. Η ταινία διανέμεται από τον Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) και δραματοποιείται από τον Guy Trosper από μια ιστορία που γράφτηκε από τον Nedrick Young. Η ταινία αφορά έναν νεαρό άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία, και ξαφνικά συνειδητοποιεί τις μουσικές ικανότητές του. Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ενώ ψάχνει για δουλειά ως τραγουδιστής, ο νεαρός συναντά έναν μουσικό υποστηρικτή που τον βοηθά να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του. Καθώς αναπτύσσει τις μουσικές ικανότητές του και γίνεται αστέρι, η εγωκεντρική του προσωπικότητα αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις του.

Η σύζυγος του παραγωγού Pandro S. Berman τον έπεισε να δημιουργήσει μια ταινία με τον Presley στο ρόλο. Ο Berman ανέθεσε το casting στον Benny Thau, επικεφαλής του στούντιο και τον Abraham Lastfogel, τον τότε πρόεδρο του οργανισμού William Morris. Ο Berman προσέλαβε τον Richard Thorpe , ο οποίος ήταν γνωστός για τη γρήγορη παραγωγή γυρισμάτων. Η παραγωγή του Jailhouse Rock ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 1957 και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου του ίδιου έτους. Η σκηνή του χορού στο ομώνυμο τραγούδι τίτλου "Jailhouse Rock" της ταινίας αναφέρεται συχνά ως "η μεγαλύτερη στιγμή του  Presley στην οθόνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...