Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

The Sound: ένα συγκρότημα που έχει χαρακτηριστεί ως “the greatest undiscovered British band”.Τα χρόνια της post punk ανέδειξαν πολλά συγκροτήματα από τα οποία άλλα δικαίως καταξιώθηκαν εμπορικά και καλλιτεχνικά και άλλα όχι και τόσο. Aπό τους αδικημένους της υπόθεσης ήταν οι “The Sound”.

Oι “The Sound” σχηματίστηκαν στο Νότιο Λονδίνο το 1979 από τα υπολείμματα της  punk μπάνταςThe Outsiders. Η αρχική σύνθεση των Sound αποτελείται από τους Adrian Borland (φωνητικά, κιθάρα) και Graham Bailey (μπάσο κιθάρα), και οι δύο πρώην Outsiders, μαζί με τον Mike Dudley (τύμπανα) και Benita "Bi" Marshall (πληκτρολόγιο, σαξόφωνο, κλαρινέτο). Αν και δεν είναι μέλος, ο πρώην Outsider Adrian Janes θα συνεισφέρει ιδέες και θα συν-γράψει στίχους στη μουσική των Sound. Οι Borland και Bailey έφτιαξαν επίσης το συγκρότημα Second Layer, που σχηματίστηκε περίπου την ίδια εποχή με τους  Sound.

Οι Sound έκαναν το ντεμπούτο τους με το EP Physical World το 1979.το “Propaganda”, ηχογραφημένο κι αυτό το 1979, αλλά χωρίς να δει το φως της δημοσιότητας μέχρι το 1999. Δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος ,το Jeopardy το 1980   και ακολούθησε το "From the lion's mouth" το 1981.


Τι στο διάολο λείπει; Μουσική, συνθέσεις, στίχοι; Σχεδόν όλα υποδηλώνουν μια μπάντα καταρτισμένη, άρτια, αφοσιωμένη.Εμφανισιακά, ο Adrian Borland, ο Max Mayers, o Mike Duddley κι ο Graham Green ήταν κάτι παραπάνω από τους διπλανούς μας, απ' τους περαστικούς στο δρόμο, απ' τον οποιοδήποτε κοινό θνητό. Βλέπετε, «στυλάκι» κι «εικόνα» δεν πούλησαν ποτέ σ'αντίθεση με τους όποιους Sisters, Cure και πάει λέγοντας.

Οι ομοιότητες με τους Joy Division πλήθαιναν. Αλλά πέρα από την αναμενόμενη παραδοχή: «Μα γιατί οι Division άφησαν τέτοια παρακαταθήκη, ενώ οι Sound έπεσαν στην ανυποληψία;», σταδιακά κατάφερα να τοποθετήσω τους δεύτερους στη χορεία των σπουδαίων post punk συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...