Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

«Still Of The Night», αιώνιος rock ύμνος (No. 27 τραγούδι στη λίστα με τα καλύτερα όλων των εποχών του έγκριτου VH1) με το φοβερό βίντεο και τη συμμετοχή της μέλλουσας συζύγου του Coverdale της Tawny Kitaen, πρώην του μακαρίτη Robbin Crosby των Ratt και μετέπειτα παράνομη σύντροφο του γνωστού και μη εξαιρετέου για την πολύκροτη δίκη του OJ Simpson.

1987 και το hard rock είδος βρίσκεται στα ντουζένια του, αφού εκείνη την εποχή κυκλοφορούν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ και τραγούδια του συγκεκριμένου είδους.


Χωρίς υπερβολή, μιλάμε για την αποθέωση του hard rock ήχου, αφού τόσο καλό κομμάτι σε έναν δίσκο του είδους σαν τον , ομώνυμο “Whitesnake” ή “1987”, όπως ονομάστηκε στην Ευρωπαϊκή του έκδοση σπάνια βρίσκει κανείς.

Ο πιο σκληροπυρηνικός rock ύμνος που αναδύεται σε αυτή την δεκαετία, βρίσκεται ανάμεσα στις θέσεις του Top 40.

Η μεγάλη επιρροή στο συγκεκριμένο κομμάτι προέρχεται από ένα rock’n’roll τραγούδι που λάτρεψε όταν ήταν  μικρός. Πρόκειται για το “Jailhouse Rock” (πρώτη εκτέλεση από τον Elvis Presley-1957). Ακόμα μια επιρροή που είχε για το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν τα ακούσματα που είχε στους δίσκους των Jeff Beck Group!

Συνδυάζει τα μπλούζ της μπάντας με τον πιο στρεβλωμένο, σκληρότερο ήχο που οδηγεί το τραγούδι, δημιουργώντας ένα ισχυρό σκληρό ροκ τραγούδι. Τόσο η τρέχουσα  Whitesnake αισθητική ήχου όσο και ο κιθαρίστας  John Sykes παίζουν το τραγούδι ως ζωντανό encore τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...