Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Μπαντ Σπένσερκαι Τέρενς Χιλ :Μαζί θα  φτιάξουν ένα επικό δίδυμο που θα καθηλώσει το κοινό και θα του προσφέρει απλόχερα ψυχαγωγία.

Ατελείωτο γέλιο, ξύλο με τη… σέσουλα και απίθανες καταστάσεις που έκαναν αμφότερους ιδιαίτερα αγαπητούς στους φαν τέτοιων ταινιών. Και όχι μόνο.

Μαζί γύρισαν περισσότερες από 20 ταινίες τη δεκαετία του 1970 και έγραψαν ιστορία ως αχτύπητο ντουέτο. Ο Μπαντ Σπένσερ γνώρισε τον Τέρενς Χιλ στα γυρίσματα ενός σπαγγέτι γουέστερν και η χημεία των δυο ηθοποιών ταίριαξε αμέσως.

Πρώτη τους ταινία ήταν το γουέστερν «Ο Θεός Συγχωρεί, Εγώ Όχι» του 1968, ενώ ακολουθεί το «Οι 4 του Άβε Μαρία» και αμέσως μετά έρχεται η μεγάλη επιτυχία «Το όνομά μου είναι Τρινιτά» του 1970, που τους καθιερώνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο Τέρενς Χιλλ γεννήθηκε στη Βενετία της Ιταλίας στις 29 Μαρτίου του 1939.Ο  Μπάντ Σπένσερ η Κάρλο Πεντερσόλι , όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1929 στη Νάπολη, από πλούσια οικογένεια.

Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι μια ιταλική εκδοχή του Χονδρού - Λιγνού των οποίων οι  περιπέτειές τους,  στόχευαν στην επιβολή του καλού επί του κακού.

Σαν πολύ μικρός σε ηλικία που ήμουν παίζει να είχα δει όλες τους τις ταινίες στο βίντεο και μετά όταν ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση στηνόμουν μπροστά στο γυαλί όποτε τύχαινε να προβληθεί κάποια απ της δουλειές τους.

Τους θυμάμαι χαρακτηριστικά σε σκηνές καβγάδων, να στέκονται στωικά και να κοιτάνε γενικά τη δουλειά τους, μέχρι τη στιγμή που ένας άτυχος μπαχαλάκιας τους την πέφτουν και αποφασίζουν να επιβάλλουν την τάξη μοιράζοντας σφαλιάρες και ρίχνοντας χαρακτηριστικά χτυπήματα,ειδικά ο Μπάντ Σπένσερ, στον τράχηλο που έθεταν νοκ άουτ όποιον βρισκόταν απέναντί τους.

Το 1967 ήταν σημαδιακό έτος για τους δύο αυτούς εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Ο σκηνοθέτης Giuseppe Colizzi, τους κάλεσε να παίξουν σε ένα ιταλικό σπαγγέτι – γουέστερν. Ήτνα η πρώτη τους γνωριμία. Η ταινία λεγόταν «Ο θεός συγχωρεί, εγώ όχι». Τότε ο Κάρλο Πεντερσόλι άλλαξε τον όνομά του σε Μπαντ Σπένσερ και ο Mario Girotti  σε Τerence Hill.

Το κλασικό δίδυμο Τέρενς Χιλ και Μπαντ Σπένσερ καθιερώθηκε με το εύθυμο γουέστερν ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΝΙΤΑ - THEY CALL ME TRINITY,που περιέχει μεγάλες δόσεις χιούμορ και ασταμάτητη δράση! Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ταινιών όπου το εκρηκτικό δίδυμο μπλέκει σε σπαρταριστές περιπέτειες ως Τρινίτα και Μπαμπίνο.

Η τελευταία τους κοινή κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1985 στην ταινία The Miami Cops  .Μετά απο 9 χρόνια ξαναενωθήκαν για μια φορά ακόμα στην ταινία The troublemakers .

Η είδηση πρίν απο τέσσερα χρόνια σχέδον,το καλοκαίρι του 2016 ,ότι ο Μπαντ Σπένσερ, στα 86 του χρόνια έφυγε απο τη ζωή , με γέμισε θλίψη και μου έφερε στο νου όλες εκείνες τις ταινίες μέσα από τις οποίεςφαντάστηκα με το δικό μου μυαλό  αυτό το είδος της αθωότητας που μαγνήτιζε την τότες εποχή  τα περισσότερα αγόρια στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και στις αρχές του ογδόντα αλλά και την δικιά μου στα  τέλη  του ογδόντα και αρχές της δεκαετίας του 90.

Ο Τέρενς Χιλ έχει κλείσει 79 χρόνια ζωής και πρωταγωνιστεί σε δημοφιλείς ιταλικές τηλεοπτικές σειρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...