Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο Elton John και η ιστορία του “Bennie and the Jets”.Όπως και τα περισσότερα από τα τραγούδια του Elton John, έτσι και το “Bennie and the Jets” έπρεπε να έχει και στίχους από τον Bernie Taupin.

Ο Bernie Taupin εξήγησε ότι το τραγούδι είναι για ένα φουτουριστικό συγκρότημα rock'n'roll, τους “Bennie and the Jets” που αποτελείται από όμοιους θηλυκούς τύπους David Bowie, που φτάνει στην κορυφή των charts.  Η τραγουδίστρια Bennie έχει ηλεκτρικές μπότες και ένα φόρεμα από μοχέρ (τύπος μαλλιού από κατσίκες ράτσας Άγκυρας). Και ότι το συγκρότημά της “weird and wonderful”, οι Jets, μοιάζουν λίγο σαν ένα πλήρες glam.

Το τραγούδι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο άλμπουμ  Goodbye Yellow Brick Road το 1973. Το "Bennie and the Jets" ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Elton John και εμφανίστηκε  κατά την εμφάνισή του στο Live Aid. Το κομμάτι ήταν ένα τεράστιο hit στην Αμερική και τον Καναδά, το οποίο κυκλοφόρησε το 1974 ως A-side ".  Το κομμάτι κυκλοφόρησε ως A-side στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1976.

Το τραγούδι αφηγείται από την μεριά μιας μεγάλης θαυμάστριας, η οποία μιλάει για τη μπάντα στις φίλες της Ronnie και Candy. Το διάσημο hit του  φτάνει στην πρώτη θέση του  Billboard Hot 100.

Το "Bennie And The Jets" ήταν ένα από τα πιο λαμπρά δείγματα λευκής, γαλανομάτας soul και έχει μείνει στην ιστορία ως ειρωνικό σχόλιο στη δισκογραφική βιομηχανία. Ο δίσκος ήταν γεμάτος μελωδικά ψυχοδράματα, μύθους, φαντασιώσεις, υγρά όνειρα και υπερφιλόδοξες πιανιστικές μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...