Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Elvis Presley και David Bowie:Οι δύο μουσικοί θρύλοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο να μοιραστούν και το ίδιο τραγούδι, αλλά και να συνεργαστούν περαιτέρω.Δεν έγινε ποτέ.

Όπως και τα περισσότερα παιδιά της δεκαετίας του '50, ο David Bowie θεωρούσε τον Ελβις μια εικονική φιγούρα. Ωστόσο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία, είχε πολλά κοινά με το βασιλιά.

Δύο λαμπεροί θρύλοι, δύο εμβληματικά είδωλα, δύο μεγάλοι εμπνευστές. Ο Elvis Presley και ο David Bowie μοιράζονται την ίδια ημερομηνία γέννησης (8 Ιανουαρίου) με διαφορά δώδεκα ετών και παραλίγο να είχαν μοιραστεί και ανεπανάληπτες στιγμές δημιουργίας.

Το 1975, ο David Bowie πρότεινε στον Elvis Presley να ερμηνεύσει ένα τραγούδι με τίτλο «Golden Years».

Παρότι ο τελευταίος φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση, το εν λόγω single συμπεριελήφθη στο άλμπουμ «Station to Station» του David Bowie, ερμηνευμένο βέβαια από τον ίδιο.

 Έχει ισχυριστεί ότι ζήτησε από την τότε γυναίκα του Angie να αποστείλει το αίτημα, αλλά ήταν πολύ ντροπαλή για να το πράξει.

Εν τω μεταξύ, ένα σπάνιο τραγούδι του  Elvis με τίτλο «Black Star», το οποίο δεν κυκλοφόρησε εδώ και δεκαετίες μετά την ηχογραφησή του το 1960 - έχει ονομαστεί ως πιθανή έμπνευση για το ομώνυμο άλμπουμ του Bowie που κυκλοφόρησε το 2016.

Οι στίχοι του τραγουδιού διαβάζουν: "Κάθε άνθρωπος έχει ένα μαύρο αστέρι / Ένα μαύρο αστέρι πάνω από τον ώμο του / Και όταν ένας άνθρωπος βλέπει το μαύρο αστέρι του / Ξέρει το χρόνο του, έφτασε η ώρα του."

Με τον ακαταμάχητο συνδυασμό της μουσικής και της εμφάνισης, ο Elvis Presley και ο David Bowie κατέκτησαν αβίαστα μία θέση στο καλλιτεχνικό πάνθεον, παραμένοντας καλλιτέχνες με έκδηλη επίδραση στη μουσική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...