Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Πριν από 60 χρόνια , οι Drifters πήγαν στην κορυφή του Billboard Hot 100 με ένα τραγούδι σε στίχους Doc Pomus και Mort Shuman με τον τίτλο Save the last dance for me.

Όπως αποκαλύπτει η ιστορία, ο Clark ήταν πολύ ικανοποιημένος με το τραγούδι , καθώς ανέβηκε ναι μέν στην κορυφή του Hot 100, αλλά αυτό που ήταν αναμφισβήτητα πιο σημαντικό για τους Drifters εκείνη την εποχή ήταν ότι βοήθησε στην προσπαθειά της εμπορικής τους επιτυχίας μετά από την  Αποχώρηση του Ben E. King από το γκρούπ. Φυσικά, ο βασιλιάς ήταν ακόμα στην ομάδα όταν ηχογραφήθηκε  το τραγούδι.Απο κει και πέρα έβγαλαν  αρκετά επιπλέον κορυφαία Hit, συμπεριλαμβανομένων των "Up on the Roof", "Broadway" και "Under the Boardwalk".

Tο τραγούδι, σε στίχους Doc Pomus και Mort Shuman, αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού σε ένα χορό. Ο σύζυγος επιτρέπει στη γυναίκα του να χορεύει με άλλους άνδρες όλο το βράδυ, αλλά αυτή δεν πρέπει να ξεχνά ότι θα επιστρέψει σπίτι μαζί του.

το τραγούδι γράφτηκε την ημέρα του γάμου του Doc Pomus, o οποίος  έπασχε απο πολιομυελίτιδα και ήταν σε αναπηρική καρέκλα  και παρακολουθούσε τη νύφη του να χορεύει με τους καλεσμένους του και αυτός δυστυχώς δεν μπορούσε.  Η σύζυγός του, Willi Burke, ήταν  ηθοποιός και χορευτής του Broadway.

Η ιστορία που το συνοδεύει το Save the last dance for me  μπορεί να είναι θλιβερή αλλά παραμένει όμορφη και συγκινητική, βγαλμένη από την ψυχή του δημιουργού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...