Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Κυκλοφόρησε 24 Οκτωβρίου του 1983. Έχει "γαζωθεί" στο μυαλό μας από τα μέσα της δεκαετίας του '80 οπότε και έπαιζε παντού κυριολεκτικά!Ο χορευτικός ρυθμός του τραγουδιού, σε συνδυασμό με στίχους που είχαν σεξουαλικό υπονοούμενο, τα μπλουζάκια, το βίντεο, την καμπανια και την  ομοφυλοφιλική απεικόνιση ήταν αυτά που ξεχωρίζαν απ το συγκεκριμένο τραγούδι. Relax και Frankie Goes to Hollywood (FGTH).

Το τραγούδι «κόπηκε» από το BBC εκείνη τη χρονιά ενώ βρισκόταν στα charts και έμενε στην κορυφή για πέντε εβδομάδες. «Χαλάρωσε, μην το κάνεις, αν θέλεις να φτάσεις» έλεγαν τα παιδιά μαζί με το συγκρότημα και έσπευσαν να αγοράσουν και το άλμπουμ, 1984, «Welcome to the Pleasuredome».
Το βίντεο του τραγουδιού, που είχε σκηνοθετήσει ο Μπέρναρντ Ρόουζ (o οποίος αργότερα έκανε και το cult του τρόμου «Candyman») σε ένα ένα s&m γκέι μπαρ σκηνικό, δεν το έπαιξαν τότε ούτε το BBC ούτε το MTV και οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να φτιάξουν άλλο βίντεο με το γκρουπ να τραγουδάει και να χορεύει μέσα σε μια χαρά από λέιζερ.

ο Trevor Horn από την ZTT Records, αφοσιώθηκε ο ίδιος ατελειώτες ώρες και ημέρες για να φτιάξει τον ήχο του “Relax”… και τα κατάφερε, ενώ ο Paul Morley (συνιδρυτής της ZTT) ανέλαβε τη στρατηγική προβολή του γκρουπ και τα κατάφερε κι αυτός.

Ωστόσο, το Relax κατάφερε να γίνει νο1 στη Μεγάλη Βρετανία για 5 συνεχόμενες εβδομάδες και το 7ο πιο εμπορικό τραγούδι όλων των εποχών. Κέρδισε και στα Brit Awards το βραβείο καλύτερου βρετανικού τραγουδιού.


Από τις 28 Ιανουαρίου 1984 και για 5 εβδομάδες (μέχρι τις 3 Μαρτίου) το τραγούδι Relax των Frankie Goes to Hollywood (FGTH) ήταν στην κορυφή των UK Chart.

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από το Liverpool το 1980, αποτελούσαν οι: Holly Johnson (φωνητικά), Paul Rutherford (φωνητικά, πλήκτρα), Peter Gill (ντραμς, τύμπανα), Mark O’Toole (μπάσο) και Brian Nash (κιθάρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...