Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΡΑΣ- ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ .ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΓΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.Το “Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο” υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην δεκαετία του 70 και ήταν ένα από τα αγαπημένα μπλουζ τραγούδια της νεολαίας, που ακούγονταν σε κάθε party.

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της δεκαετίας του ’70 και η μεγαλύτερη επιτυχία του Σταύρου Ζώρα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Στιχουργός, συνθέτης αλλά και ερμηνευτής ο Σταύρος Ζώρας προσέφερε ένα ιδιότυπο μουσικό κλίμα μέσα στο οποίο διακρίνεις την ευαισθησία, την μελαγχολία, την τρυφερότητα και το ήρεμο πάθος.


Ένα τραγούδι δίκαια αξιαγάπητο.Ένα στιλ που σε εμάς τους νεότερους έγινε γνωστό περισσότερο από παλιές ηχογραφήσεις και ασπρόμαυρες συνήθως καταπληκτικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Το συγκεκριμένο τραγούδι φέρνει στο προσκήνιο τις μουσικές αξίες της δεκαετίας του ’70 με σύγχρονες απόψεις, αναμοχλεύουν συναισθήματα και αναμνήσεις που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...