Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Καλή η διασκέδαση σήμερα αλλά -μεταξύ μας, τώρα- αν δεν έχεις χορέψει κάτω από την πολύχρωμη ντισκομπάλα φορώντας άσπρη κάλτσα και σκαρπίνι δεν έχεις ζήσει τίποτα. Για την ακρίβεια δεν είναι ανάγκη να έχεις χορέψει. Ας το έχεις δει μόνο. Αρκεί.

Αξεπέραστη δεκαετία των ‘80s. Αν είσαι από αυτούς που πέρασαν την νιότη τους αυτήν την δεκαετία ξέρεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Πολλά και έντονα χρώματα, γκλίτερ και λαμέ παντού, κορδέλες, κολάν χρυσό, φουσκωτά μαλλιά. Ναι, τώρα τα βρίσκεις κιτς αλλά για θυμήσου πώς ήταν τότε. Θυμήσου το κέφι, την ξεγνοιασιά, τον ασταμάτητο χορό στους funky ρυθμούς. Ασύγκριτες αναμνήσεις ε; Θες να πας πίσω;

Mια απ αυτές της ντίσκο ήταν  και η Θρυλική η Jacky-O στη Μιχαλακοπούλου πίσω από το Hilton.Η οποία βέβαιως και ποιός -α δεν την έχει δεί σε κάποια ταινία της δεκαετίας του 80 όπως π.χ το «Βασικά, καλησπέρα σας» με τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη όπως επίσης  φαίνεται ξεκάθαρα σαν στέκι στα Τσακάλια, 1981.

Το πάρτι ξεκινούσε πάντα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.  Τα φώτα έσβηναν για να ξανανάψουν με τη συνοδεία καπνού . Την έναρξη κήρυτταν δια μικροφώνου Ο dj’ της εποχής και οι πίστες έπαιρναν φωτιά.

Βέβαια, υπήρχε και πρόγραμμα με μπλουζ για να… συσφίγγονται οι σχέσεις και να γεννιούνται νέα φλερτ, αλλά διαρκούσε λιγότερο από μια ώρα.

Μάλιστα, εκτός από τον χορό μέχρι τελικής πτώσης με το ανάλογο outfit,  γινόντουσαν διαγωνισμοί με πατίνια, υπό τους ήχους πάντα της ιταλοντίσκο, του Michael Jakcson, των Bee Gees, της Donna Summer, της Gloria Gaynor, της Bonnie Tayler, της Sandra, των Wham, και - φυσικά - της Madonna!


Ήταν και μερικά άλλα ονόματα που μπορεί να μην έκαναν παγκόσμια καριέρα, αλλά εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο, στις ντισκοτέκ έπρεπε να παίξουν απαραίτητα κάποιες από τις μεγάλες τους επιτυχίες. Μιλάμε για ονόματα όπως Big Alice, Mandy, Costas και Scraptown. Τι; Δεν σας λένε τίποτα όλα τα παραπάνω, ονόματα; Ελάτε τώρα. Δεν έχετε τραγουδήσει ποτέ τραγούδια του Big Alice, δηλαδή του Κώστα Μπίγαλη; Ούτε το Costas όπως συστηνόταν και υπέγραφε τους δίσκους του ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος ή της Mandy που δεν είναι άλλη από τη Μαντώ;

Ο κόσμος έβγαινε και διασκέδαζε στις disco, ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης, και η μουσική ήταν για όλα τα γούστα. Μπορεί να είχαν λίγα λεφτά, αλλά τα ξόδευαν για να διασκεδάσουν".

Είναι η εποχή που η άσπρη κάλτσα φωσφορίζει κάτω από το παντελόνι και ο DJ μιξάρει το «κολεγιάλα».... Είναι η εποχή του Στάθη, του Σταμάτη, της Σοφίας και του Πάνου.... Μια εποχή που όλοι χαμογελούσαν και χόρευαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...