Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τη δεκαετία του ’80 ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια της μουσικής σκηνής, καθώς μεσουρανούσε στα τσαρτ με επιτυχίες όπως το «You keep me hangin’ on» και το «You came».Ο λόγος για την Kim Wilde.

Η «αγριόγατα» των 80’s συνέδεσε το όνομά της με πολλά hits στην κορυφή των charts: («Chequered Love», «Water on Glass», «Cambodia», «View from a bridge», «You Keep me Hangin' On», «You Came»), εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, βραβεύσεις (μεταξύ άλλων και Best female Brtitsh act στα Brit awards), προσκλήσεις σε παγκόσμια περιοδεία από ονόματα, όπως ο Michael Jackson και ο David Bowie, αλλά και ένα ρεκόρ, που επισφράγισε την απήχηση της καριέρας της, ως η βρετανίδα καλλιτέχνης με τις περισσότερες επιτυχίες στα charts για όλη τη δεκαετία του ’80 (most-charted British solo female act of the 1980s).

Back to the future…Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στα «τρελά» 80s, υπήρξε μια εντυπωσιακή ξανθιά αοιδός από τη Βρετανία που στόλιζε με τις αφίσες της τα εφηβικά δωμάτια.

Η ενασχόληση της με το τραγούδι ήρθε απολύτως φυσικά καθώς καταγόταν από μια μουσική οικογένεια. Ο πατέρας της, Μάρτυ, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ ν’ ρολ στη Βρετανία, πριν από τον Έλβις. Η μητέρα της ήταν μάνατζερ, ενώ ο αδερφός της Ρίκυ έγραφε τραγούδια και τη βοήθησε πολύ στην παραγωγή των δικών της κομματιών. Το οικογενειακό της περιβάλλον βοήθησε αρκετά στο ξεκίνημα της καριέρας και συνέβαλε στην μεγάλη επιτυχία που έκανε....

Η Wilde κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single της " Kids in America " τον Ιανουάριο του 1981.Το ντεμπούτο της άλμπουμ με τον ομώνυμο τίτλο Kim Wilde επανέλαβε την επιτυχία του single, δημιουργώντας δύο ακόμα επιτυχίες το " Checkered Love "  και το μοναδικό " Water on Glass " .

Το επόμενο άλμπουμ της Wilde ήταν το Select του 1982 , με επικεφαλής το μοναδικό hit «Cambodia», και το " View from a Bridge.

Αποφάσισε να βγάλει τη διασκευή του «Υοu keep me hanging on»...Η διασκευή έγινε μεγάλη επιτυχία και ο Λάμοντ Ντόξιερ, που είχε γράψει το τραγούδι, της έστειλε συγχαρητήρια για τη νέα εκτέλεση.

 Το 1988, κυκλοφόρησε το άλμπουμ  με της μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα,  Close. Δημιούργησε τέσσερις σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες: "Hey Mr. Heartache", " You Came ", " Never Trust a Stranger " και " Four Letter Word "  .

Η Wilde ξεκίνησε μια τεράστια περιοδεία συναυλιών "Greatest Hits" στην Ευρώπη το 1994 και επίσης πραγματοποίησε περιοδεία στην Αυστραλία και την Ιαπωνία για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...