Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Tina Turner:Η «βασίλισσα» της ροκ μέτρησε περισσότερα από 50 χρόνια στο μουσικό στερέωμα, γεγονός που θα καλούσε σε αναπροσαρμογή του τιμητικού της τίτλου, μιλώντας πια για «γιαγιά» της ροκ! 


Με τη χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή, τα καλλίγραμμα πόδια και τα «ατίθασα» μαλλιά, η Τίνα Τάρνερ άφησε ιστορία στη μουσική σκηνή.

Η «βασίλισσα» της ροκ, μετράει περισσότερα από 50 χρόνια στο μουσικό στερέωμα.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 ως τραγουδίστρια με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner, αρχικά κάνοντας ηχογραφήσεις με το όνομα "Little Ann".
Η
πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue. Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των "A Fool in Love", "River Deep – Mountain High" (1966), "Proud Mary" (1971) και "Nutbush City Limits" (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια.

Το 1983 έμελλε να είναι ωστόσο η χρονιά της: η σόλο καριέρα της Τάρνερ αρχίζει να απογειώνεται μετά την ηχογράφηση της επανεκτέλεσης του περίφημου κομματιού του Al Green «Let's Stay Together».

Η Τίνα ήταν πλέον γνωστή για τις ιδιαίτερα θεαματικές και ενεργητικές εμφανίσεις της στη σκηνή, με τη χαρακτηριστική βραχνάδα της φωνής της να αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς.

Πήρε μέρος σε αρκέτες ταινίες όπως, Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome, Last Action Hero. Τα album της, πούλησαν παγκοσμίως 180 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχθηκε η πιο επιτυχημένη ροκ καλλιτέχνης.


Στης συναυλίες της, πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε solo καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Παρά τα 80 της  χρόνια  δεν έχει χάσει το ταλέντο της που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες Rock divas όλων των εποχών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...