Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ρ
αφαέλα Καρά . Έγινε γνωστή στη χώρα μας τη δεκαετία του’70 με το τραγούδι της A far l’amore comincia tu, το οποίο χορεύεται μέχρι σήμερα στις ντίσκο.

Γεννήθηκε στη Μπολόνια το 1943.Σε ηλικία 9 ετών εμφανίστηκε στην πρώτη κινηματογραφική ταινία της καριέρας της.

Πολλά τα τραγούδια που έχει ηχογραφήσει οπως το “Tuca Tuca”, το οποίο έγραψε για τον άντρα που αγάπησε, το “Tanti Auguri” (“Best Wishes”) που λατρεύτηκε και γνώρισε αποθέωση από την ελληνική ομοφυλοφιλική κοινότητα και φυσικά το “A far l’amore comincia tu”, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία και ηχογραφήθηκε και σε αγγλική version με τίτλο “Do It, Do It Again”.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή κυρίως χάρη στην τεράστια διεθνή επιτυχία της “A far l’amore comincia tu”, γνωστότερη στα καθ’ημάς ως “Σκόπια-Σκόπια μι σκό”, σύνθετη ονομασία erga omne.

Η τηλεοπτική καριέρα της απογειωθηκε. Το υπερθέαμα που πρώτη λάνσαρε στην τηλεόραση έγινε παράδειγμα για πολλές παρουσιάστριες που την μιμήθηκαν. Γύρω της είχε πάντα πλήθος επαγγελματιών χορευτών που την πλαισίωναν. Ένας από τους χορευτές της Ραφαέλας, το 1971, ήταν ο Έλληνας, μετέπειτα σχεδιαστής, μόδας Λάκης Γαβαλάς. Σε μία από τις εκπομπές της, χόρεψε συρτάκι με τον Ντέμη Ρούσο.

Σήμερα η Ραφαέλα Καρά στα 76 της χρόνια, εξακολουθεί να διαθέτει ενέργεια και το απαράμιλλο στυλ που είχε πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...