Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Γυρισμένη τη χρονιά του 1960 από την Ολύμπια Φιλμ σε σκηνοθεσία του Ντίμη Δαδήρα και σενάριο του Γρηγόρη Βαφιά το «Ραντεβού στη Βενετία» αποτελεί μία χαρακτηριστική αισθηματική κομεντί εκείνης της  εποχής.
Γυρισμένη στη μαγευτική Βενετία.

Στις αρχές του 60 ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Ο αριθμός των ταινιών που γυρίζονται μεγαλώνει το ίδιο και οι εισπράξεις των εισιτηρίων στα ταμεία. Την εποχή αυτή, την εμφάνισή τους κάνουν γοητευτικοί ζεν πρεμιέ και νεαρές ενζενύ, τα καινούργια αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου. Ένα από εκείνα τα καινούργια αστέρια ήτανε και η πολύ νεαρή τότε Γκιζέλα Ντάλι κατά κόσμον Αδαμαντία Μαυροειδή.

Χαζεύοντας τη Βενετία, ας παίξουμε το παιχνίδι «Το “Ραντεβού στη Βενετία” έκανε την “Αλίκη στο Ναυτικό” ή η “Αλίκη στο Ναυτικό” το “Ραντεβού στη Βενετία”»; 

Στην πρώτη της εμφάνιση, η Γκιζέλα Ντάλι επιβιβάζεται ως λαθρεπιβάτισσα στο πλοίο του πατέρα της με προορισμό τη Βενετία όπου ζει η μητέρα της, με σκοπό να τη γνωρίσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ερωτεύεται κάποιον από το πλήρωμα και κάνει διάφορες καλές πράξεις.

Στην ταινία επίσης παίζουν οι:
Λυκούργος Καλλέργης, Ρίκα Διαλυνά, Γιώργος Καμπανέλλης, Κάκια Παναγιώτου κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...