Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πέντε χρόνια μετά το υπέροχο και υπερ-επιτυχημένο  “The Shawshank Redemption”, ο σκηνοθέτης Φράνκ Νταραμπόντ μεταφέρει στην οθόνη άλλο ενα αριστούργημα του μεγάλου Στίβεν Κίνγκ δημιουργόντας ενα αριστούργημα πάλι το οποίο εξελίσεται πάλι στης φυλακές.Τρομερό δράμα φυλακών, ασχολείται άμεσα και έμμεσα με την θανατική ποινή και την εκτέλεσή της...Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στον οικείο του από το «Ρίτα Χέϊγουορθ: Τελευταία Έξοδος» χώρο της φυλακής για να θέσει στο θεατή το διαχρονικό ερώτημα της ορθότητας της θανατικής ποινής, συχνά παίζοντας με τα συναισθήματα, αλλά χωρίς ο ίδιος να παίρνει σαφή θέση. Εξαιρετική η φωτογραφία της ταινίας, αλλά στα μείον η μεγάλη διάρκεια. Πολύ καλός ο Ντανκαν, που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ, και πάντα θετικός ο Χανκς. Ο Χανκς και ο Ντάραμποντ συναντήθηκαν στην απονομή των Βραβείων Όσκαρ το 1994. Ο Στίβεν Κινγκ δήλωσε ότι οραματιζόταν τον Χανκς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και χάρηκε όταν ο Ντάραμποντ ανέφερε το όνομά του.

Ο Μορς δεν είχε μάθει τίποτα για το σενάριο μέχρι να του προταθεί ο ρόλος.

Ο Μάικλ Κλάρκ Ντάνκαν στο ρόλο του Coffey είναι απλά με μια λέξη συγκλονιστικός. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία! Η σωματική του διάπλαση σοκάρει, ξέρεις ότι θα μπορούσε να σε λιώσει σαν μύγα κι όμως… κάτω απ’ αυτό τον τεράστιο μυώδη όγκο κρύβεται μια καρδιά μικρού παιδιού, την οποία πολύ όμορφα μας μεταδίδει. Δε νομίζω πως σκοπός του είναι να παραστήσει τον Μεσσία, αλλά το πρόβατο εκείνο που θυσιάζεται .

O Tom Hanks, σαν ο κεντρικός ήρωας Paul Edgecombe, μπόρεσε να ερμηνεύσει τον ήρωα του King, όχι μόνο στα δεδομένα του βιβλίου, αλλά και με την προσωπική του πινελιά.

Η ταινία, μεταφέρει την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του βιβλίου και κοσμείται από τις θαυμάσιες ερμηνείες των ηθοποιών.

Η ταινία είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως.

 Έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ : Καλύτερης Ταινίας, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Καλύτερου Ήχου και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...