Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Για έναν ανεξήγητο λόγο (από αυτούς τους ανεξήγητους λόγους που πρέπει να έχεις διαβάσει Πλάτωνα για να έχεις μια ιδέα), τις τελευταίες μέρες μου είχε κολλήσει η έκφραση ‘chick chicky boom – chick chicky boom’.
Δεν μπορούσαν να προσδιορίσω από πού προερχόταν ο ρυθμός ή η φράση, μέχρι που, εξερευνώντας τεμπέλικα του Youtube, έπεσα πάνω στον πιο χαβαλεδιάρη πράσινο τύπο του κινηματογράφου.
Ο λόγος για τον Stanley Ipkiss, a.k.a. The Mask, κατά κόσμο γνωστός ως Jim Carrey, στην ομώνυμη ταινία του 1994.
Το The Mask ήταν μια από τις ταινίες που εκτόξευσε την καριέρα του Carrey και έφερε στο προσκήνιο (και στα λιγουρεμένα μάτια των ανδρών) την μέχρι πρότινος άγνωστη Cameron Diaz...Ο ρόλος του Stanley Ipkiss πιθανότατα θα μνημονεύεται στο μέλλον ως η κορύφωση του Jim Carrey ως κωμικός, μιας και μοιάζουν λιγοστές οι πιθανότητες να κατορθώσει να υπερβεί έναν ρόλο που φαντάζει κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του… προσώπου του. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού η μοναδική του ικανότητα να συσπά τους μιμητικούς του μύες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από την ιστορία της Μάσκας. Μιας μάσκας που έχει την ικανότητα να μετατρέψει έναν φιλήσυχο, κακόμοιρο τραπεζικό υπάλληλο σε παράτολμο, υπεράνθρωπο, γοητευτικό ον υπερκινητικότητας.Ο Chuck Russell κατορθώνει να συνταιριάξει τόσο εύστοχα την πεζή πραγματικότητα που βιώνει ο ήρωας με μία τρέλα που παραπέμπει στα παραδοσιακά κινούμενα σχέδια, ώστε εντέλει αποτίνει έναν απολαυστικό φόρο τιμής στα τελευταία.Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Ιουλίου 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...