Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Οι «New Kids on the Block» γνώρισαν τεράστια  επιτυχία τη δεκαετία του ’80, πουλώντας πάνω από 70 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και άνοιξαν τον δρόμο για δημοφιλή συγκροτήματα όπως οι Backstreet Boys και οι N’Sync.Ήταν ένα επιτυχημένο συγκρότημα μουσικής ποπ που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80 και διαλύθηκε το 1994.Η υστερία που προκαλούσαν οι New Kids on the Block το 1990 μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη που προκαλεί σήμερα ο Justin Bieber. Πέντε έφηβοι από τη Βοστώνη έγιναν οι απόλυτοι σταρ του MTV και των εφηβικών ονείρων εκατομμυρίων κοριτσιών. Στις αρχές του 1980, ο παραγωγός Μορίς Σταρ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα ποπ μουσικής που να αποτελείται από 5 νεαρά αγόρια. Στους διαγωνισμούς που έγιναν στη Βοστώνη, ο Σταρ ξεχώρισε ανάμεσα από 500 νέους, τον 15χρονο Ντόνι, ο οποίος και έγινε το πρώτο μέλος του συγκροτήματος. Τότε, εκείνος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να βρεθούν τα υπόλοιπα μέλη. Ο αδερφός του Μαρκ και ο καλύτερος τους φίλος, ο Ντάνι Γουντ ήταν οι άλλοι δύο που προστέθηκαν. Αργότερα ο Ντόνι έπεισε τα αδέρφια Τζόρνταν και Τζόναθαν Νάιτ να μπουν στο γκρουπ, μιας και ήταν και οι δυο τους ιδιαίτερα καλλίφωνοι. Τότε ήταν που ο Μαρκ αποφάσισε να φύγει από το συγκρότημα, και ο Ντόνι βρήκε άλλον έναν παιδικό του φίλο να τον αντικαταστήσει. Επρόκειτο για τον Τζέιμυ Κέλι, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε να μην είναι ο κατάλληλος. Έτσι, ο Σταρ βρήκε τον μόλις 12χρονο Τζο Μακ Ίντυρ , ένα παιδί με ξεχωριστή φωνή. Το συγκρότημα ονομάστηκε Nynuk (δηλαδή New Young Non Ugly Kids) και τα παιδιά υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Columbia Records. Η εταιρεία όμως απαίτησε να αλλάξουν το όνομα του γκρουπ. Έτσι λοιπόν έγιναν οι New Kids On The Block (το όνομα αυτό το πήραν από ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Ντόνι).To 1986 κυκλοφορεί το πρώτο τους  ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να πάει καλά.Μετά την αποτυχία του πρώτου δίσκου τους, οι New Kids ηχογράφησαν το "Hangin' Tough"που τους έκανε γνωστούς.ο αποκορύφωμα όμως της Νew Kids-μανίας ήρθε με την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους, "Step By Step" το 1991, που περιείχε και το ομώνυμο τραγούδι.Η κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου τους, "Face The Music" το 1994 σήμανε και το τέλος της καριέρας τους.Τα κορίτσια μεγάλωσαν και ακολούθησαν άλλους μουσικούς δρόμους, αλλά οι New Kids δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα πιο ώριμο έργο και, μοιραία, ξεχάστηκαν.
Αφού δοκίμασαν την τύχη τους σε διάφορα επαγγέλματα, όπως η πώληση ακινήτων, αλλά και η ηθοποιία, οι New Kids on the Block επανενώθηκαν το 2008 και άρχισαν να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις. Οι παλιές θαυμάστριές τους από τις ΗΠΑ έτρεξαν να τους δουν, αλλά στην Ευρώπη δεν εκδηλώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον. Σήμερα, οι NKOTB κάνουν σποραδικές Live εμφανίσεις, για τους νοσταλγούς των 90s!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...