Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

 Star Wars: Έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα και επιδραστικά franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. Ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 70 και του 80 και αναβιώθηκαν στο πέρασμα του 21ου αιώνα, οι ταινίες Star Wars προόδευαν συνεχώς τον τομέα των ειδικών εφέ ταινιών και εξελίσσονταν σε μια εξαιρετικά προσοδοφόρα βιομηχανία merchandising.

Όταν ο George Lucas ανέπτυξε την ιστορία του Star Wars και δημιούργησε τους ήρωες και τους κακούς του, αξιοποίησε στοιχεία θεολογίας, μυστικισμού και μυθολογίας καθώς και τις γνώσεις του για τις κλασικές ταινίες. Και όπως αρμόζει σε μια ιστορία που διαδραματίζεται «πολύ καιρό πριν», η ιστορία της πραγματικής ζωής έπαιξε επίσης κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της διαστημικής όπερας του σκηνοθέτη.

Έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια από τότε που ο Τζορτζ Λούκας άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα και μας σύστησε ένα καστ χαρακτήρων που είναι πλέον τόσο αγαπημένοι που δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν γαλαξία χωρίς αυτούς - Λουκ Σκαϊγουόκερ, Όμπι-Ουάν Κενόμπι, Χαν Σόλο, οι επίφοβοι Ο Sith Lord, ο Darth Vader και ο τρομερός ηγέτης των επαναστατών, η πριγκίπισσα Leia.

Ελάτε μαζί μας, καθώς ανανεώνουμε τις αναμνήσεις σας και το ταξίδι σας σε έναν γαλαξία μακρινό, μακρινό με μια ματιά σε κάθε ταινία Star Wars που κυκλοφόρησε από το 1977. 


Star Wars: A New Hope (1977)

Εκεί που ξεκίνησαν όλα… Στο Star Wars: A New Hope, συναντάμε τον Luke Skywalker καθώς ωθείται στον αγώνα της Rebel Alliance μετά από μια τυχαία συνάντηση με τον Obi-Wan Kenobi, ο οποίος έχει ζήσει για χρόνια απομονωμένος στον έρημο πλανήτη του Τατουίν. Ο Όμπι-Ουάν ξεκινά την εκπαίδευση των Τζεντάι του Λουκ καθώς ο Λουκ τον συνοδεύει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει την ηγέτη των επαναστατών Πριγκίπισσα Λέια και να απαλλάξει τον γαλαξία από την κακή Αυτοκρατορία.

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Στο Star Wars: The Empire Strikes Back, οι αυτοκρατορικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταδιώκουν την πριγκίπισσα Leia και την ομάδα των ανταρτών της. Μετά την ήττα τους στον παγωμένο πλανήτη Χοθ, ο Λουκ ταξιδεύει στη Νταγκόμπα για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του με τον Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα, ο οποίος ζει κρυμμένος από την πτώση της Δημοκρατίας. Σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τον Luke στη σκοτεινή πλευρά, ο Darth Vader τον παρασύρει σε μια παγίδα στην Cloud City of Bespin. Είναι εδώ, στη μέση μιας άγριας μονομαχίας με φωτόσπαθο, που ο Λουκ αντιμετωπίζει μια εκπληκτική αποκάλυψη.

Star Wars: Return of the Jedi (1983) 

Στο Star Wars: Return of the Jedi, η Αυτοκρατορία ετοιμάζεται να συντρίψει την Εξέγερση με ένα πιο ισχυρό Άστρο του Θανάτου, ενώ ο στόλος των Επαναστατών επιτίθεται στον διαστημικό σταθμό. Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αποκαταστήσει την ελευθερία στον γαλαξία, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ αντιμετωπίζει τον Darth Vader σε μια τελευταία κλιματική μονομαχία ενώπιον του κακού Αυτοκράτορα.


Prequel Trilogy

Star Wars: The Phantom Menace (1999)

Στο Star Wars: The Phantom Menace, Μετά από χιλιετίες, ένα αρχαίο κακό επιστρέφει αναζητώντας εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο Jedi Knight Qui-Gon Jinn ανακαλύπτει τον Anakin Skywalker: ένα νεαρό σκλάβο αγόρι ασυνήθιστα δυνατό με τη Δύναμη. Προκειμένου να τον εκπαιδεύσει στους τρόπους των Τζεντάι, ο Qui-Gon Jinn επιχειρεί να κερδίσει την ελευθερία του Anakin και να επιστρέψει στο Naboo για να αντιμετωπίσει έναν θανάσιμο εχθρό που ονομάζεται Darth Maul, έναν άρχοντα sith ισχυρό με τη σκοτεινή πλευρά της δύναμης.

Star Wars: Attack of the Clones (2002)

Το Star Wars: Attack of the Clones βλέπει τον γαλαξία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Υπό την ηγεσία ενός αποστάτη Τζεντάι που ονομάζεται Κόμης Ντούκου, χιλιάδες ηλιακά συστήματα απειλούν να απομακρυνθούν από τη Γαλαξιακή Δημοκρατία. Μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του γερουσιαστή Padmé Amidala, οι Jedi Knights Anakin Skywalker και ο Obi-Wan Kenobi ερευνούν μια μυστηριώδη πλοκή που θα μπορούσε να αλλάξει τον γαλαξία για πάντα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, ο Anakin ανακαλύπτει την αγάπη του για τον Padmé καθώς και τη δική του πιο σκοτεινή πλευρά. Σύντομα, οι ήρωές μας παρασύρονται στην καρδιά του αυτονομιστικού κινήματος και στην αρχή των Πολέμων των Κλώνων.

Star Wars: Revenge of the Sith (2005)

Στο Star Wars: Revenge of the Sith, οι Jedi Knights οδηγούν έναν τεράστιο στρατό κλώνων σε μια μάχη σε ολόκληρο τον γαλαξία ενάντια στους αυτονομιστές. Ο κακός Νταρθ Σίντιους υλοποιεί το τελικό του σχέδιο για απεριόριστη δύναμη -- και ο ηρωικός Anakin Skywalker πρέπει να διαλέξει μια πλευρά. Οι Jedi αποδεκατίζονται, καθώς ο Obi-Wan Kenobi και ο Jedi Master Yoda αναγκάζονται να κρυφτούν, ο ήρωας των Jedi, Anakin Skywalker, παρασύρεται από τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και γίνεται ο νέος μαθητευόμενος του Αυτοκράτορα. Darth Vader. Η μόνη ελπίδα για τον γαλαξία είναι οι απόγονοι του ίδιου του Anakin, δίδυμα παιδιά που γεννήθηκαν μυστικά.

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS(2015)

Τριάντα χρόνια μετά τη Μάχη του Έντορ, μια νέα απειλή έχει εμφανιστεί με τη μορφή του Πρώτου Τάγματος και του κακού Kylo Ren. Εν τω μεταξύ, η Ρέι, μια νεαρή , ανακαλύπτει δυνάμεις που θα της αλλάξουν τη ζωή -- και πιθανώς θα σώσουν τον γαλαξία.

STAR WARS: THE LAST JEDI(2017)

Ο Ρέι βρήκε τον θρυλικό Luke Skywalker, ελπίζοντας να εκπαιδευτεί στους τρόπους της Δύναμης. Εν τω μεταξύ, το Πρώτο Τάγμα επιδιώκει να καταστρέψει τα απομεινάρια της Αντίστασης και να κυβερνήσει τον γαλαξία χωρίς αντίπαλο.

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER (2019)

Ένας ισχυρός εχθρός επιστρέφει και η Ρέι πρέπει να αντιμετωπίσει τη μοίρα της. Στη συναρπαστική κατάληξη του ιστορικού έπος του Skywalker, θα γεννηθούν νέοι θρύλοι - και η τελική μάχη για την ελευθερία δεν έχει έρθει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...