Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

 Warner Bros: Η εταιρεία ιδρύθηκε από τέσσερα αδέρφια: τον  Harry Warner , Albert Warner  Samuel Warner και Jack Warner , οι οποίοι ήταν γιοι του Benjamin Eichelbaum, ενός μετανάστη Πολωνού τσαγκάρη και μικροπωλητή .Τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια ξεκίνησαν να ασχολούνται με τον κινηματογράφο, έχοντας αποκτήσει έναν κινηματογραφικό προβολέα με τον οποίο έδειχναν ταινίες στις πόλεις εξόρυξης της Πενσυλβάνια και του Οχάιο.

Ξεκινώντας το 1903, άρχισαν να αποκτούν κινηματογραφικές αίθουσες και στη συνέχεια προχώρησαν στη διανομή ταινιών. Περίπου το 1913 άρχισαν να παράγουν τις δικές τους ταινίες και το 1917 μετέφεραν τα κεντρικά γραφεία παραγωγής τους στο Hollywood  της Καλιφόρνια. Ίδρυσαν την Warner Brothers Pictures, Inc., το 1923. Ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς, ο Harry , ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας και διηύθυνε τα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Albert ήταν ο ταμίας και επικεφαλής πωλήσεων και διανομής. Ο Samuel και ο Jack διαχειρίζονταν το στούντιο στο Hollywood.

H Warner Brothers γύρισε το Lights of New York (1928), την πρώτη ολοκληρωμένη ταινία πλήρους μήκους, και το On with the Show (1929), την πρώτη έγχρωμη ταινία που μιλάει. Η τεράστια οικονομική επιτυχία αυτών των πρώιμων ηχητικών ταινιών επέτρεψε στη Warner Brothers να γίνει ένα σημαντικό κινηματογραφικό στούντιο. Μέχρι τη δεκαετία του 1930 η Warner Brothers παρήγαγε περίπου 100 κινηματογραφικές ταινίες το χρόνο και έλεγχε 360 αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερους από 400 στο εξωτερικό.

Η Warner Brothers έγινε γνωστή για τις αυστηρά προϋπολογισμένες, τεχνικά ικανές ψυχαγωγικές ταινίες της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η εταιρεία ξεκίνησε  γκανγκστερικές ταινίες με τα Little Caesar (1931), The Public Enemy (1931), και Scarface (1932), και καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '30 παρουσίαζε ταινίες με αστέρια όπως ο James Cagney και ο Edward G. Robinson σε ρόλους γκάνγκστερ. Η Warner Brothers παρουσίασε επίσης  πολλές ταινίες περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον Errol Flynn και δράματα με αστέρια όπως ο Paul Muni, η Bette Davis, ο Humphrey Bogart και ο John Garfield. Μεταξύ των πιο γνωστών ταινιών του στούντιο τις δεκαετίες του 1940 και του 1950 ήταν  Το The Maltese Falcon (1941), Casablanca (1942), A Streetcar Named Desire (1951), και Rebel Without a Cause (1955).

Το στούντιο είχε επιτυχίες τη δεκαετία του 1960 με ταινίες όπως My Fair Lady (1964) και Who’s Afraid of Virginia Woolf; (1966). Το στούντιο έχει κυκλοφορήσει 25 ταινίες που έχουν λάβει υποψηφιότητα για  Όσκαρ  Καλύτερης Ταινίας: Disraeli (1929), I Am a Fugitive from a Chain Gang (1932), 42nd Street (1933), Here Comes the Navy (1934), Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (1935), Anthony Adverse (1936), The Life of Emile Zola (1937), The Adventures of Robin Hood (1938), Four Daughters (1938), Jezebel (1938) και  Dark Victory (1939).

Η δεκαετία ήταν επίσης αξιοσημείωτη για το ντεμπούτο του Looney Tunes, μιας σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Για περισσότερα από 90 χρόνια, τα κινούμενα σχέδια της Warner Bros φέρνουν χαρά σε όλες τις ηλικίες. Οι Looney Tunes και Merrie Melodies παρήγαγαν μερικούς έως τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων – Bugs Bunny, Porky Pig, Daffy Duck, Tweety Bird, Wile E. Coyote, Road Runner, Elmer Fudd και πολλούς  άλλους.

 Τα κλασικά κινούμενα σχέδια μικρού μήκους της Warner Bros ήταν διαφορετικά από όλα τα άλλα στο ότι φτιάχτηκαν με γνώμονα το ενήλικο κοινό. Οι αστείες, πληθωρικές ιστορίες με ρυθμό που κόβει την ανάσα ήταν γεμάτος με έντονη σάτιρα και αναφορές σε επίκαιρα θέματα και φαινόμενα της πραγματικής ζωής καθώς και ατελείωτα λεκτικά πυροτεχνήματα. Διάρκεια έξι έως επτά λεπτών, τα κινούμενα σχέδια προβλήθηκαν αρχικά στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από την ταινία μεγάλου μήκους.

Η εταιρεία είναι γνωστή για το τμήμα κινηματογραφικών στούντιο , το οποίο περιλαμβάνει τη Warner Bros. Pictures, τη New Line Cinema, την Warner Animation Group, την Castle Rock Entertainment και την DC Films.


Λίστα με ταινίες της Warner Bros: 

Gold Diggers

Looney Tunes

Penrod and Sam

Philo Vance

Perry Mason

Torchy Blane

Four Daughters

Nancy Drew

Secret Service

Hanna-Barbera

Dirty Harry

The Exorcist

Oh, God!

Superman

Mad Max

Poseidon

Blade Runner

National Lampoon's Vacation

Police Academy

Lethal Weapon

The Lost Boys

Batman

Under Siege

The Fugitive

Free Willy

Ace Ventura

Eraser

The Matrix

Deep Blue Sea

Ocean's

Cats & Dogs

Wizarding World 2

Scooby-Doo

Terminator

A Cinderella Story

The Sisterhood of the Traveling Pants

The Dark Knight trilogy

Happy Feet

The Hangover

Final Destination

Sherlock Holmes

Dolphin Tale

Magic Mike

The Conjuring Universe

DC Extended Universe

The Lego Movie

MonsterVerse

Suicide Squad

It

Wonder Woman

Aquaman

Shazam

Dune

The Batman

The Unforgiven


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...