Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

 Πρiν ξεκινήσετε να δείτε το Great Expectations (1998) αφαιρέστε τον Charles Dickens από το μυαλό σας. Δεν πρέπει να σκεφτείτε τον Άγγλο συγγραφέα του 19ου αιώνα του οποίου το μυθιστόρημα ήταν η βάση για αυτήν την ταινία. Δεν γνωρίζω με πόση καλή διάθεση σκηνοθέτησε τελικά ο Cuaron την ταινία αφού  αρχικά είχε αρνηθεί στην Twenth Century Fox να την σκηνοθετήσει  Μετά από πιέσεις τις εταιρίας τελικά δέχεται και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της ταινίας με πρωταγωνιστές τους: Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Anne Bancroft και Robert De Niro. , αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι εργάστηκε πολύ σκληρά και έδωσε πολλά από το προσωπικό του στιλ σε αυτήν. 


Οι "Μεγάλες Προσδοκίες" αποτελούν μια ελεύθερη διασκευή του ομότιτλου κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens. Mετέφερε το σκηνικό του αρχικού μυθιστορήματος από το Λονδίνο το 1812-1827 στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1990. Η ταινία είναι ένας συνοπτικός εκσυγχρονισμός του μυθιστορήματος του Ντίκενς του 1861, με το όνομα του ήρωα να έχει αλλάξει από Pip σε Finn και τους χαρακτήρες της  Miss Havisham να έχουν μετονομαστεί σε Nora Dinsmoor και του Abel Magwitch  να μετονομάζεται σε Arthur Lustig. Η ταινία απέσπασε μικτές κριτικές. Ο σκηνοθέτης Alfonso Cuarón ήταν μεγάλος θαυμαστής του έργου του Ethan Hawke στο Before Sunrise (1995) και ήθελε έντονα να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...