Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022



 Caravans(1978):Η ταινία γυρίστηκε σε τοποθεσία στις ερήμους του Ιράν (περισσότερο από ένα χρόνο πριν, περιττό να πούμε), και είναι πλούσια σε τοπικό χρώμα. Βλέπουμε τα παζάρια, τα παλάτια, τα απίστευτα τοπία, τα κοστούμια, τα εγκαταλελειμμένα ερείπια, τη ζωή στους δρόμους, και υπάρχει ένα εγγενές ενδιαφέρον για όλα αυτά. Διασκευασμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του James A. Michener, που κυκλοφόρησε 16 χρόνια νωρίτερα. Ο Michael Sarrazin είναι ένας διπλωμάτης στον οποίο ανατίθεται η έρευνα για να βρει μια νεαρή γυναίκα (Jennifer O'Neill). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Anthony Quinn και Christopher Lee.

Ο Michael Sarrazin  δίνει μια εντάξει ερμηνεία στο ρόλο του Μαρκ Μίλερ, του Αμερικανού διπλωμάτη που δεν δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα στην προσπάθεια να μάθει πού βρίσκεται η Έλεν, ενώ η Jennifer O'Neill είναι η Έλεν, η γυναίκα που πρέπει να βρεθεί. Κατά τα άλλα, ο Anthony Quinn και ο Christopher Lee δεν προσφέρουν πολλά στους αντίστοιχους ρόλους τους ως Zulffiquar και Sardar Khan, με τον Zulffiquar τον αρχηγό να συμμετέχει.

Η σκηνοθεσία  του James Fargo είναι εντάξει, αλλά θα έπρεπε να ήταν καλύτερη, όπως η εμφάνιση περισσότερων εκφράσεων του προσώπου για πιο έντονο αποτέλεσμα, ενώ υπάρχει επίσης περισσότερη τεταμένη ατμόσφαιρα - αυτό δεν συμβαίνει πολύ.

Το σενάριο είναι μέτριο από τους Nancy Voyles Crawford, Thomas A. McMahon και Lorraine Williams .Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα, γιατί ο Διευθυντής φωτογραφίας , Douglas Slocombe κάνει καλή χρήση των τοποθεσιών, ειδικά με τον ηλιόλουστο καιρό.

Ο Mike Batt έγραψε τη μουσική, που υπήρξε το πιο επιτυχημένο στοιχείο της ταινίας, παραμένοντας μπεστ σέλερ για πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Συνολικά, το Caravans είναι μια απογοητευτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, λόγω  της μέτριας  σκηνοθεσίας, του αδύναμου σεναρίου, του αργού ρυθμού, της μεγάλης διάρκειας και της έλλειψης έντασης και καθορισμού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...