Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

 Ο Gregory Peck και ο Omar Sharif μάχονται για να βρουν μια θρυλική κρύπτη χρυσού σε αυτό το εντυπωσιακό Wild Westadventure. Το MACKENNA'S GOLD(1969) είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά γουέστερν που έγιναν ποτέ. Το Mackenna's Gold βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Heck Allen με το ψευδώνυμο Will Henry, αφηγούμενο την ιστορία του πώς το δέλεαρ του χρυσού διαφθείρει μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων. Η σκηνοθεσία είναι του J. Lee Thompson(The Guns of Navarone, Cape Fear ).

Η πρώτη επιλογή του  σκηνοθέτη J. Lee Thompson για τον ρόλο του MacKenna ήταν ο Clint Eastwood, ο οποίος έψαχνε να κάνει μια αμερικανική ταινία Western μετά την επιτυχία του με την τριλογία Dollars. Δεν του άρεσε το σενάριο και απέρριψε την ταινία για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Hang 'Em High (1968). Ο Steve McQueen προτάθηκε επίσης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και στον  Richard Burton, ο οποίος το ονόμασε "ένα τυπικό σενάριο γουέστερν."Ο  Gregory Peck τελικά επιλέχθηκε και  ανακοινώθηκε τον Μάρτιο. Είχε δουλέψει ξανά  με τους J. Lee Thompson(σκηνοθέτης ) και Carl Foreman(σεναριογράφος) στο The Guns of Navarone.

Αυτή η ταινία γυρίστηκε στο τέλος της  θρυλικής εποχής των  γουέστερν. Είχε ένα δυνατό καστ που πρόσθεσε ύφος και στυλ στη σύντομη ζωή των χαρακτήρων τους. Η ιστορία είναι μια περιπέτεια κυνηγιού θησαυρού. Θα μπορούσε εύκολα να ήταν μια τριλογία του Ιντιάνα Τζόουνς, αν το γουέστερν είδος δεν βρισκόταν σε χειμερία νάρκη. Προτείνω αυτήν την ταινία με ένα κουτί ποπ κορν, μια κόκα κόλα και χωρίς κινητό.

Πλοκή: Στην επικράτεια της Αριζόνα της δεκαετίας του 1870, ο Στρατάρχης Sam MacKenna (Peck) είναι ο μόνος ζωντανός άνθρωπος που γνωρίζει τη δαιδαλώδη διαδρομή προς το μυθικό "Canon Del Oro". Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο MacKenna αιχμαλωτίζεται από τον Κολοράντο (Σαρίφ), έναν βάναυσο Μεξικανό ληστή που εδώ και καιρό αναζητούσε τον θάνατό του. Αλλά αν ο MacKenna οδηγήσει τη συμμορία στον χαμένο θησαυρό, o Κολοράντο πρέπει να τον κρατήσει ζωντανό. Καθ' οδόν, ο MacKenna και οι ομάδα των παράνομων ενώνονται με αποστάτες στρατιώτες, εκδικητικούς Ινδιάνους, ψυχρόαιμους δολοφόνους . Καθώς πλησιάζουν το χρυσό φαράγγι, όλοι εκτός από τον MacKenna  παρασύρονται από έναν ξαφνικό πυρετό - τη γυμνή απληστία για χρυσό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...