Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

 The Supremes : Οι Supremes ήταν οι πρώτες μαύρες ερμηνεύτριες της γενιάς τους που αγκάλιασαν μια πιο θηλυκή εικόνα, εμφανίστηκαν στη σκηνή με λεπτομερές μακιγιάζ και φορέματα και περούκες υψηλής μόδας. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εμφανιζόμενοι τακτικά σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το Hullabaloo, το Hollywood Palace, το The Della Reese Show, και κυρίως το The Ed Sullivan Show, στο οποίο έκαναν 16 εμφανίσεις. 

Η ιστορία τους ξεκίνησε αρκετά ταπεινά όταν μια ομάδα κοριτσιών της εργατικής τάξης  στο brewster του Detroit  σχημάτισαν μια τραγουδιστική ομάδα που ονομαζόταν Primettes, το όνομά τους προήλθε από τη σχέση τους με τους Primes, έναν πρόδρομο των Temptations.  Άλλαξαν το όνομά τους σε Supremes πριν κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single,  Motown το 1961.

Τραγουδώντας μια σειρά από μουσικά στυλ από doo-wop, pop και soul, μέχρι μελωδίες σόου στο Broadway, ψυχεδελική σόουλ και ντίσκο, οι Supremes πέτυχαν mainstream επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους οφειλόταν στη θρυλική ομάδα τραγουδοποιών της Motown της Holland-Dozier-Holland. Η χορογράφος της Motown, Cholly Atkins , συνέβαλε στις ομαλές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των χειρονομιών, που έδωσαν στην ομάδα το στυλ τους. 



Τα κύρια μέλη της ομάδας ήταν η Diana Ross (byname of Diane Earle; b. March 26, 1944, Detroit, Michigan, U.S.), Florence Ballard (b. June 30, 1943, Detroit —d. February 22, 1976, Detroit), Mary Wilson (b. March 6, 1944, Greenville, Mississippi—d. February 8, 2021, Henderson, Nevada), και Cindy Birdsong (b. December 15, 1939, Camden, New Jersey).

Μετά από σύντομη ηχογράφηση με τη Lupine Records, το κουαρτέτο υπέγραψε με την Motown Records του Berry Gordy το 1960. Αλλά οι Supremes δεν έπιασαν αμέσως. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να δημιουργήσουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση και ήχο που τους έκανε τελικά διάσημους. Ο Gordy συνδύαζε ανεπιτυχώς το γκρουπ με διαφορετικούς μουσικούς και τραγούδια για τρία χρόνια μέχρι που τελικά βρήκε τη σωστή φόρμουλα. Η χορογράφος της Motown, Cholly Atkins, συνέβαλε στις ομαλές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των χειρονομιών, που έδωσαν στην ομάδα το στυλ τους. 

 Το 1964 η εταιρεία παραγωγής Holland-Dozier-Holland έδωσε στους Supremes το πρώτο τους νούμερο ένα single με το "Where Did Our Love Go".Tα επιτυχημένα single όπως τα "Baby Love" και "Come See About Me" (και τα δύο 1964) ακούγονταν μοντέρνα, ανοδικά κινητά και κομψά αισθησιακά με τρόπο που απευθύνεται εξίσου σε ενήλικες και εφήβους. Η Ross άφησε το γκρουπ το 1970 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα και αντικαταστάθηκε από την Jean Terrell.Η σύνθεση των Supremes άλλαζε συχνά μετά το 1972 και το γκρουπ τελικά διαλύθηκε το 1977 μετά από 18 χρόνια πορείας.

 Το 1983, το τρίο των Supremes επέστρεψε για να ερμηνεύσει ένα τραγούδι μαζί για την τηλεοπτική ειδική «Motown 25: Yesterday, Today, and Forever». Όταν η Ross πρότεινε μια περιοδεία επανασύνδεσης το 2000, η ​​ιδέα απορρίφθηκε από τους Wilson και Birdsong λόγω ανισοτήτων στα συμβόλαια. Της αντικατέστησαν άλλες δύο τραγουδίστριες και η περιοδεία ήταν αποτυχημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...