Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Στη φιλμογραφία κάθε ηθοποιού υπάρχουν ψηλά και χαμηλά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ισχύει για τις ταινίες του Sylvester Stallone. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια από τα καλύτερα έργα ενός ηθοποιού παραβλέπονται και το Nighthawks του 1981 είναι σίγουρα μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Για πολλούς, ο Sylvester Stallone  συχνά διαγράφεται ως ένας από τους αστέρες του κινηματογράφου των δεκαετιών του ’80 και του ’90 που μπήκε πολύ στο κουτί του «Action Star». Ωστόσο, για κάθε αρνητικό σχόλιο που γίνεται για τις υποκριτικές του ικανότητες, έχω ακούσει ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο έμπειρους θαυμαστές του κινηματογράφου να τον υπερασπιστούν.

 Όταν ο Sylvester Stallone στο ρόλο του αστυνομικού   και ο Rutger Hauer στο ρόλο του τρομοκράτη συναντιούνται ,τότες γίνεται αυτό το υπέροχο διαμαντάκι θριλεράκι απ την χρυσή εποχή των 80s και συγκεκριμένα το 1981 απ τον σκηνοθέτη Bruce Malmouth(Έκδικηση σε δέυτερο χρόνο).

Ο Rutger Hauer εκείνη την περίοδο  είχε χάσει  την μητέρα του και τον καλύτερό του φίλο κατά τη διάρκεια της παραγωγής αυτής της ταινίας. Επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ολλανδία και για τις δύο αντίστοιχες κηδείες τους, αλλά επέστρεφε στην παραγωγή κάθε φορά μέσα σε λίγες μέρες. Παρ' όλο το προσωπικό δράμα και όλες τις δυσκολίες στο σετ, ο Hauer  δήλωσε στην αυτοβιογραφία του ότι ήταν χαρούμενος που που έκανε αυτή την ταινία, καθώς αυτή η ταινία τον έκανε να γίνει αντιληπτός στο Χόλιγουντ και να ξεκινήσει μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα.


Υπόθεση: Οι Deke DaSilva (Sylvester Stallone) και Matthew Fox (Billy Dee Williams) είναι δύο σκληροτράχηλοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, που ανήκουν σε μια ειδική διεθνή ομάδα ντετέκτιβ. Αποστολή τους είναι να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο Wolfgar(Rutger Hauer), υπεύθυνο για μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών με θύματα αθώους πολίτες. Ο εντοπισμός του είναι υπόθεση αρκετά δύσκολη, αφού ο Wolfgar έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με αλλεπάλληλες πλαστικές εγχειρήσεις και έχει ως βοηθό του τον πανέξυπνο αλλά παρανοϊκό Σάκα. Όταν οι δύο αστυνομικοί πληροφορούνται ότι ο Wolfgar βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, επιστρατεύουν τις ικανότητές τους για να τον εντοπίσουν και ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...