Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Death Hunt(1981). Τσαρλς Μπρόνσον και Λη Μάρβιν μαζί, σε μια ξεχασμένη περιπέτεια του 1981, βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, που έλαβαν χώρα στον Καναδά το 1931, δίνοντας όμως μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας. Τα μεγάλα ατού της (αρκετά βίαιης για την εποχή της) ταινίας, είναι σίγουρα οι Μπρόνσον και Μάρβιν, οι οποίοι κάνουν το φιλμ κλασικό, μόνο και μόνο με την παρουσία τους.

Μιας πραγματικότητας, που ούτως ή άλλως είναι θολή μέχρι σήμερα, καθώς δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως ποιος αληθινά ήταν ο Άλμπερτ Τζόνσον, ο "τρελός κυνηγός του Ρατ Ρίβερ" .

 Ο Άλμπερτ Τζόνσον του Τσαρλς Μπρόνσον, είναι ένας αντικοινωνικός, λιγομίλητος τύπος, ο οποίος θα κυνηγηθεί από μια ομάδα ντόπιων ταραχοποιών, όταν θα αγοράσει το σκύλο ενός από αυτούς, παρά τη θέλησή του, για να τον σώσει από βέβαιο θάνατο σε μια κυνομαχία. Οι ντόπιοι επιτίθενται στην καλύβα του Τζόνσον κι αυτός αμυνόμενος, θα σκοτώσει έναν από αυτούς. 

Τότε μπλέκεται πλέον η αστυνομία και μπαίνει στο παιχνίδι ο Λη Μάρβιν, ως αρχιφύλακας Μίλερ. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι δύο άνδρες με διαφορετική κοινωνική υπόσταση αλλά ως προσωπικότητες μοιάζουν ίδιοι, με τον Μίλερ να μην διακρίνεται κι αυτός για την κοινωνικότητά του. Στη σκηνή της ανάκρισης του Τζόνσον από τον Μίλερ έξω από την καλύβα του, φαίνεται η συμπάθεια του Μίλερ για τον Τζόνσον, ξεκινώντας έτσι μια περίεργη σχέση κυνηγού και κυνηγημένου. Ο Μίλερ δεν θέλει να κυνηγήσει τον Τζόνσον, γιατί τον θεωρεί αθώο, είναι όμως αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να το πράξει.

  . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...