Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

 Jerry Bruckheimer - Don Simpson :Το ντουέτο ήταν υπεύθυνο για μια σειρά από επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένων των Flashdance (1983), Beverly Hills Cop (1984) και Top Gun (1986). Ο Bruckheimer και ο Simpson ονομάστηκαν παραγωγοί της χρονιάς από την Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Θεάτρου το 1985 και το 1988. Η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε λογότυπο μέχρι το 1990 στο Days of Thunder. 

Αλλά την ίδια στιγμή που το όραμά του οδηγούσε στην κατώτατη γραμμή του Χόλιγουντ, ο τρόπος ζωής του Simpson ήταν η επιτομή της διάχυτης σκοτεινής πλευράς της βάσης ισχύος της βιομηχανίας. Η θρυλική του κατανάλωση δεν είχε όρια. Και όσο συνέχιζε να βγάζει χρυσό από τα εισιτήρια, κάθε επιθυμία του ικανοποιούνταν εμφανώς - μια ασυγκράτητη υπερβολή που τον σκότωσε και έστειλε μια προειδοποιητική κραυγή σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Όταν ο Simpson πέθανε το 1996, μετονομάστηκε σε Jerry Bruckheimer Films, με το λογότυπο να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Con-Air. 

 Η Jerry Bruckheimer Films ιδρύθηκε το 1996 από τον Bruckheimer, αφού διέκοψε τους δεσμούς του με τον πρώην συνεργάτη παραγωγής Don Simpson. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος την έδρα της στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Συχνά παράγει ταινίες με την Walt Disney Pictures και την Touchstone Pictures. Το 2013, η εταιρεία είχε μετατοπίσει τους δεσμούς της από την Disney στην Paramount μετά από 22 χρόνια εργασίας στο στούντιο. Η εταιρεία στη συνέχεια έγινε ανεξάρτητη το 2020.

Το The Rock είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Simpson. Αυτό το γεγονός αναφέρεται στο τέλος της ταινίας. η αρχή τον προσδιορίζει ως συμπαραγωγό με τον Jerry Bruckheimer. Το Enemy of the State έχει επίσης δώσει στον Simpson τα screen credit στην οθόνη ως εκτελεστικός παραγωγός, αν και η τελευταία ταινία κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Φιλμογραφία

1983 Flashdance

1984 Beverly Hills Cop-Thief of Hearts

1986 Top Gun

1987 Beverly Hills Cop II

1990 Days of Thunder

1994 The Ref Executive παραγωγός

1995 Bad Boy-Crimson Tide-Dangerous Minds (Τελευταία ταινία ως παραγωγός)

1996 The Rock



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...