Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021


Uncommon Valor (1983):


Ο σκηνοθέτης Ted Kotcheff έχει ασχοληθεί με παρόμοιο θέμα στην προηγούμενη ταινία του, η οποία έτυχε να είναι το Rambo:First Blood. Ο Kotcheff  δείχνει και πάλι μεγάλη δεξιοτεχνία και χειρίζεται πολύ καλά τις σκηνές δράσης, καθώς και διατηρεί καλό ρυθμό. Η κινηματογράφηση του Stephen H. Burum, από την άλλη, δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ενώ η μουσική του James Horner είναι απλώς επαρκής. Το καστ είναι πολύ καλό, με τον Hackman να προσφέρει και πάλι αξιόπιστη ερμηνεία ενός ανθρώπου με εξουσία και αποφασιστικότητα. Ο Χάκμαν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο συναισθηματικό γλυκόπικρο φινάλε. Άλλα μέλη του καστ είναι επίσης καλά, ειδικά ο Fred Ward, ο Randall "Tex" Cobb και ο νεαρός Patrick Swayze.

Ο Hackman φέρνει μια βαρύτητα στο θέμα, κάτι που του αξίζει καθώς σχεδιάζει και εκτελεί μια τελευταία αποστολή. Ο σκηνοθέτης Ted Kotcheff  συνεχίζει την ιστορία να προχωρά, εισάγοντας μια αίσθηση χιούμορ όπου χρειάζεται, ενώ μας υπενθυμίζει τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι άντρες.

Η ιστορία δημιουργήθηκε όταν οι άνθρωποι ένιωθαν ακόμα τις επιπτώσεις από τον πόλεμο του Βιετνάμ, οι αμερικανικές οικογένειες δεν είχαν ολοκληρωθεί και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ήταν ακόμα αγνοημένα, αυτή η ιστορία μας δείχνει πόσο μακριά θα πήγαιναν οι στρατιώτες για ένα αγαπημένο τους πρόσωπο .

Υπόθεση: Το Uncommon Valor ξεκινά όταν ο συνταγματάρχης Jason Rhodes (Hackman) στρατολογεί  τους στρατιώτες του Βιετνάμ Wilkes (Ward), Blaster (Brown), Sailor (Cobb), Johnson (Sylvester), Charts (Thomerson) και  Kevin Scott. (Swayze) να πάνε σε μια αποστολή στο Laos , να απελευθερώσουν τους στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου που πιστεύεται ότι ελέγχεται από τους πρώην Βιετναμέζους στρατιώτες.

Πρώτα πρέπει να τους επαναφέρει σε φόρμα, προτού  αναλάβουν αυτήν την αποστολή που θα μπορούσε να σπάσει τους δεσμούς που ξαναχτίζονται μεταξύ των χωρών και να πάει ενάντια στις επιθυμίες των ανδρών. Αυτή είναι μια αποστολή ζωής ή θανάτου που θα μπορούσε να είναι για τους σωστούς λόγους, αλλά θανατηφόρα για όσους εμπλέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...