Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

 Simply Red :Βρετανικό συγκρότημα σόουλ και ποπ που δημιουργήθηκε στο Μάντσεστερ το 1984 από τον τραγουδιστή (και συνθέτη) Mick "Red" Hucknall με τρία πρώην μέλη του συγκροτήματος Durutti Column - τον μπασίστα Tony Bowers, τον ντράμερ Chris Joyce και τον keyboardist/brassist Tim Kellett - συν ο κιθαρίστας Sylvan Richardson και ο Fritz McIntyre ο πληκτράς. Το συγκρότημα υπέγραψε με την Elektra Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Picture Book" τον Οκτώβριο του 1985.

 Το Stars ήταν μια σχετική εμπορική απογοήτευση στις ΗΠΑ , αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία αλλού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1991, ήταν στην κορυφή των charts για 19 εβδομάδες και δημιούργησε τις κορυφαίες δέκα επιτυχίες "Stars" και "For Your Babies" . "Something Got Me Started", "Thrill Me" και "Your Mirror ." Παγκοσμίως, είχε πουλήσει οκτώμισι εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 1993.

Το line up του συγκροτήματος άλλαξε με τα χρόνια. Μέχρι το 1996, μετά το πέμπτο άλμπουμ τους "Life", ο Mick Hucknall ήταν το μόνο εναπομείναν αρχικό μέλος και το όνομα Simply Red είχε γίνει σήμα κατατεθέν για αυτόν. Μετά την απομάκρυνσή τους από την εταιρεία EastWest το 2000, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα με την ονομασία simplyred.com.

Μετά την ίδρυση της εταιρείας simplered.com, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Home τον Απρίλιο του 2003. Έφτασε στο νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα single "Sunrise" και μια διασκευή του "You Make Me Feel Brand New" των Stylistics να γίνονται Top Ten επιτυχίες. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Simplified, μια συλλογή από παλιά και νέα τραγούδια που έφτασε στο νούμερο τρία στη Βρετανία και στο νούμερο δύο στο Eurochart. Ακολούθησε άλλη μια διετή απουσία πριν από το αξιοσημείωτο Stay τον Απρίλιο του 2007. Έφτασε στο νούμερο τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο δύο στο Eurochart. Μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας του, η σύνθεση του συγκροτήματος


αποτελούνταν από τους Hucknall, Kirkham, Sarah Brown (φωνητικά φόντου), David Clayton (πλήκτρα), Peter Lewinson (ντραμς), Steve Lewinson (μπάσο), Kevin Robinson (τρομπέτα) και Kenji Suzuki (κιθάρα).

Ο Hucknall αποσύρθηκε από το συγκρότημα μετά από μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία το 2010, αλλά επανενώθηκε το 2015 για μια περιοδεία που σηματοδότησε την 30ή επέτειο του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Big Love".

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους είναι "Money's Too Tight (To Mention)", "Holding Back The Years" (1985), "The Right Thing" (1987), "It's Only Love", "If You Don't Know Me By Now" (1989), "Something Got Me Started", "Stars" (1991), "Fairground" (1995) και "Sunrise" (2003).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...