Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

 Gordon Mitchell:Οι ταινίες του Mitchell απεικονίζουν μια ποικιλία ρόλων και ειδών ταινιών από σπαθιά και σανδάλια, σπαγγέτι γουέστερν, πολεμικές τέχνες, κωμωδίες, δράματα, ταινίες περιπέτειας και ταινίες τρόμου.

Ο Gordon Mitchell γεννήθηκε ως Charles Pendleton στις 29 Ιουλίου 1923 στο Denver, του Colorado. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, η μητέρα του μάζεψε την οικογένεια και μετακόμισε στο Inglewood της Καλιφόρνια, όπου ο Μίτσελ πέρασε τα νιάτα του. Κλήθηκε στο καθήκον κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και, δυστυχώς, έμεινε αιχμάλωτος πολέμου. Όταν αποφυλακίστηκε μετά τον πόλεμο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ανατομία, τη βιολογία και τη φυσιολογία. Χρησιμοποίησε το πτυχίο του για να γίνει καθηγητής λυκείου που, μεταξύ άλλων, δίδασκε ανάπηρους μαθητές και ανήλικους παραβάτες. Σύμφωνα με τον Mitchell , "Μου έδωσαν όλα τα σκληρά παιδιά λόγω της σωματικής μου διάπλασης. Όπου υπήρχαν φασαρίες, με καλούσαν."

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Μίτσελ έζησε κοντά στη διάσημη παραλία Muscle Beach και γνώρισε τον Joe Gold, ο οποίος έγινε ο δια βίου φίλος του Mitchell. Εκείνη την εποχή, ο Μίτσελ γνώρισε και άλλους bodybuilders που έγιναν ηθοποιοί, όπως ο Steve Reeves, ο Mickey Hargitay και ο Mark Forest (γνωστός και ως Lou Degni).

Ο Gordon Mitchell εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 ταινίες κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του που διήρκεσε σχεδόν 50 χρόνια. Για την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, ο Μίτσελ ήταν  στην χαμηλού προϋπολογισμού πολεμική ταινία της MGM, Prisoner of War (1954, με τους Ronald Reagan και Dewey Martin). Η κινηματογραφική του καριέρα προχώρησε λίγο στο The Man With the Golden Arm του Otto Preminger και μικρούς αλλά σημαντικούς ρόλους στις Δέκα Εντολές (1956) και Σπάρτακος (1960). Ο Μίτσελ εμφανίστηκε επίσης στο L'il Abner (1959, με τους Leslie Parrish και Julie Newmar), όπου ο ίδιος και ο Brad Harris ήταν έξτρα στην ταινία.


Μετά τον Steve Reeves και τον Mark Forest, ο Mitchell πήγε στην Ιταλία στις αρχές Ιανουαρίου του 1961 για να πρωταγωνιστήσει στο Atlas in the Land of the Cyclops, που έγινε δοκιμασία αντοχής για τον σκληροτράχηλο ηθοποιό. Τα γυρίσματα τουAtlas in the Land of the Cyclops αποδείχθηκαν μια εξαντλητική εμπειρία: «Οι έξι εβδομάδες των γυρισμάτων ήταν σκληρή εργασία· δεν ήξερα καν τι ώρα της ημέρας ήταν» είχε δηλώσει ο Mitchell . 

Μετά τον Άτλαντα ακολουθεί το προσωπικό μου αγαπημένο του Gordon Mitchell, The Giant of Metropolis, μια ταινία που συνδυάζει το ιταλικό φούστο με ένα ενδιαφέρον μείγμα επιστημονικής φαντασίας και είναι μια ταινία που πρέπει να δουν οι λάτρεις του είδους. 

Οι ταινίες με σπαθί και σανδάλια ως είδος ξεθώριασαν στα μέσα της δεκαετίας του 60. Αντί να μαζέψει τα πράγματά του και να επιστρέψει στην Αμερική, όπως έκαναν πολλοί από τους συγχρόνους του, ο Mitchell κόλλησε με την υποκριτική. Ο Mitchell είχε υποδυθεί κακούς σε πολλά ιταλικά fustos, όπως στο Erik, the Viking (1965, με τον Guiliano Gemma) και τον Brennus, Enemy of Rome (1963, με τον Tony Kendall). Έπαιξε σε μερικές ταινίες «Α», όπως Reflections in a Golden Eye (1967, με τον Marlon Brando και την Elizabeth Taylor).

 Αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, ο Μίτσελ παρέμεινε ενεργός στον κινηματογράφο. Μία από τις μετέπειτα κινηματογραφικές του εμφανίσεις ήρθε στο Bikini Drive-In του 1995, στο οποίο ο Μίτσελ έχει ένα υπέροχο καμέο. Προς το τέλος της ζωής του, έπαιξε σε τρεις ακόμη ταινίες: An Enraged New World (2002), Das Musikill (2003) και Malevolence (2004). Ένας πρόωρος γάμος κατέληξε σε διαζύγιο το 1950 και ο Mitchell δεν είχε παιδιά. Ο  Gordon Mitchell πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στις 20 Σεπτεμβρίου 2003, σε ηλικία 80 ετών. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...