Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Genesis - Land Of Confusion (Official Music Video)


Από το άλμπουμ τους του 1986 Invisible Touch. Το τραγούδι ήταν το τρίτο κομμάτι του άλμπουμ και ήταν το τρίτο κομμάτι που κυκλοφόρησε ως single, φτάνοντας στο Νο. 4 στις Η.Π.Α.και Νο. 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 1986.Έφτασε και στο Νο. 8 της Ολλανδίας. Η μουσική γράφτηκε από το συγκρότημα, ενώ τους στίχους ο κιθαρίστας Mike Rutherford. 

Το τραγούδι είναι γνωστό ευρέως για το μουσικό του βίντεο, το οποίο είχε πολύ ακροαματικότητα στο MTV. Το βίντεο περιλαμβάνει καρικατούρες μαριονέτες από τη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή Spitting Image. Αφού ο Phil Collins είδε μια καρικατούρα του εαυτού του στην εκπομπή, ανέθεσε στους δημιουργούς της σειράς, Peter Fluck και Roger Law, να δημιουργήσουν μαριονέτες ολόκληρου του συγκροτήματος, καθώς και όλους τους χαρακτήρες του βίντεο.

Οι καρικατούρες των μελών του συγκροτήματος παρουσιάζονται να παίζουν όργανα στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας: ο Tony Banks σε μια σειρά από συνθεσάιζερ (καθώς και μια ταμειακή μηχανή γεμάτη μπισκότα), ο Mike Rutherford σε μια κιθάρα με τέσσερις λαιμούς και δύο μαριονέτες Phil Collins: ένας στα ντραμς και ένας τραγουδώντας.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου στίχου, το βίντεο δείχνει, κατά σειρά: τον Μπενίτο Μουσολίνι, τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και τους βοηθούς του και τον Μουαμάρ Καντάφι να κάνουν ομιλίες σε μεγάλες οθόνες βίντεο μπροστά σε μαζικά πλήθη. Εν τω μεταξύ, ο Ρήγκαν εμφανίζεται να φοράει ένα κοστούμι του Σούπερμαν και να τρέχει σε έναν δρόμο ενώ ο Κόλινς τραγουδά,

Oh Superman where are you now

When everything's gone wrong somehow

The men of steel, the men of power

Are losing control by the hour.

Το αμερικανικό heavy metal συγκρότημα Disturbed κυκλοφόρησε μια διασκευή του τραγουδιού στο τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, Ten Thousand Fists. Το τραγούδι έγινε το τέταρτο σινγκλ από αυτό το άλμπουμ. Ο τραγουδιστής David Draiman σχολίασε ότι ο στόχος της διασκευής του τραγουδιού ήταν "να πάρουμε ένα τραγούδι που δεν είναι απολύτως τίποτα σαν εμάς και να το κάνουμε δικό μας. "Συνοδευόταν από ένα μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων από τον Todd McFarlane, γνωστό ως δημιουργό της σειράς κόμικς Spawn.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...