Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

 Το The Warriors δεν είναι τίποτα άλλο από μια exploitation ταινία . Μια περιπέτεια με συμμορίες  που θα γίνει με τα χρόνια μια από της μεγαλύτερες καλτ ταινίες. Σε σκηνοθεσία Walter Hill ,είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1965 του Sol Yurick. 

Ο Walter Hill, ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος, ειδικεύεται σε μύθους όπως αυτός. Οι δύο πρώτες του ταινίες ήταν οι "Hard Times" και  "The Driver, και οι δύο απείχαν από τον ρεαλισμό. Στον Hill αρέσουν οι χαρακτήρες που παίρνουν ένα θρυλικό, μυθικό ανάστημα και μετά του αρέσει να τους περνά μέσα από καταστάσεις που μοιάζουν με αστικά ταμπλό.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Walter Hill, αυτό που συνέβη με την έλευση της ταινίας στης κινηματογραφικές αίθουσες ήταν ότι οι συμμορίες στην πραγματικότητα τότες ξεκινήσαν να προκαλούν πολλά βίαια επεισόδια. Η Paramount Pictures πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να βγάλει την ταινία από τις αίθουσες. Ο Λόρενς Γκόρντον είπε ότι η ταινία συνέχιζε να συνεχίζεται ενώ το στούντιο απέσυρε την ταινία από το μάρκετινγκ.

Στην ταινία κάνει την εμφανισή του και  ο Sean Penn ως Mick O'Brien, ένας έφηβος Ιρλανδοαμερικάνος


κουκουλοφόρος  από τη γειτονιά Bridgeport και ο Esai Morales ως Paco, ένας Λατίνος κουκουλοφόρος  από την περιοχή Pilsen. Και οι δύο μετά από τέσσερα χρόνια, το 1983  θα πρωταγωνιστήσουν στο θρίλερ με φυλακές με τίτλο Bad Boys σε σκηνοθεσία Rick Rosenthal , σκηνοθέτη του Halloween 2(1982).

Οι παραγωγοί της ταινίας  έκαναν εκτεταμένο κάστινγκ για την ταινία  στη Νέα Υόρκη. Ο Hill είχε προβάλει μια ανεξάρτητη ταινία με τιτλο Madman(1978)  με τον Michael Beck  στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε με την ερμηνεία του Beck και του έδωσε το ρόλο του Swan  . Ο Hill αρχικά ήθελε μια Πορτορικανή ηθοποιό για τον ρόλο της Mercy, αλλά ο ατζέντης της Deborah Van Valkenburgh έπεισε τους σκηνοθέτες του casting της ταινίας να τη δουν και τελικά επιλέχτηκε. Οι σκηνοθέτες ήθελαν να καλέσουν τον Tony Danza για τον ρόλο του Vermin, αλλά εκείνος επιλέχτηκε για την κωμική σειρά Taxi και ο ρόλος πήγε στον Terry Michos. Ενώ υπήρχαν λευκοί χαρακτήρες στο βιβλίο του Yurick, κανένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες ή τους πρωταγωνιστές δεν ήταν λευκός.

Ακόμα και αν δεν το ξέρατε, δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψετε ότι πίσω από το Warriors (και κυρίως πίσω από το μυθιστόρημα του Sol Yurick) κρύβεται η κάθοδος των Μυρίων-η ιστορία ενός σκληροτράχηλου και ηρωικού στρατού, που ακέφαλος πλέον πρέπει να φτάσει πολεμώντας ως τη θάλασσα. Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι του 1978. Ο χώρος στον οποία υποτίθεται ότι κινούνταν και δρούσαν οι συμμορίες του φιλμ ανήκε στο Βόρειο Μπρονξ, για λόγους ασφαλείας χρειάστηκε, παρ’ όλα αυτά, να μεταφερθεί στις πιο φιλήσυχες περιοχές του Ρίβερσαϊντ Παρκ, στο βορειοδυτικό μέρος του Μανχάταν.  

Η καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη Walter Hill.Γυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της το βράδυ σε διάφορες περιοχές, από το σταθμό του τρένου, σε πάρκο, σε βρεγμένους δρόμους.  Το Outsiders του Coppola κυκλοφόρησε την Ίδια χρονιά  . Το Warriors πιστεύω αγαπήθηκε πολύ με αποτέλεσμα να  υπάρχουν και φήμες για remake.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...