Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ο Richard Gere και η Kim Basinger πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ δράσης με πάθος και φόνο, No Mercy. Ο Gere πρωταγωνιστεί ως  Eddie Gillete, ένας σκληρός, ασυμβίβαστος αστυνομικός που ο όρκος του να εκδικηθεί τον θάνατο του συντρόφου του τον τραβάει σε μια φρικτή σχέση με τον μοναδικό μάρτυρα, τη φίλη του δολοφόνου. H Kim  Basinger είναι η αποπνικτική καλλονή Cajun, Michel, που βρέθηκε στον πόλεμο μεταξύ του Gere και του μοχθηρού εγκληματία, Losado τον οποίο υποδύεται ο Όλλανδος Jeroen Krabe, του άντρα που την κατέχει. Η βεντέτα του Gillete τον οδηγεί από τους δρόμους του Σικάγο στον βίαιο υπόκοσμο της Νέας Ορλεάνης, όπου απαγάγει την Μισέλ για να διώξει το Losado. Διαφεύγει στο ύπουλο bayou με τον  αιχμάλωτο του, αλλά καθώς οι διώκτες τους πλησιάζουν και ο κίνδυνος αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει ο πόθος ο ένας για τον άλλον. Εκτός χρόνου και από τύχη, ο Jillette αντιμετωπίζει τον Losado σε μια εκρηκτική κορύφωση Χωρίς Οίκτο.

Θα  μπορούσα να πω  δύο πράματα για την συγκεκριμένη ταινία: Θα μπορούσα να πω ότι το "No Mercy" είναι ένα ανόητο θρίλερ ή θα μπορούσα να πάω από την άλλη πλευρά και να μιλήσω για το στυλ και την ενέργεια της ταινίας. Νομίζω ότι θα πάω στο δεύτερο, γιατί όποια κι αν είναι αυτή η ταινία, δεν είναι βαρετή. 

Είναι εύκολο να κοροϊδεύεις την πλοκή, αλλά σε τι χρησιμεύει η πλοκή; Σε ένα θρίλερ όπως το "No Mercy", υπάρχει για έναν απλό λόγο: να παρέχει στους χαρακτήρες κάτι να κάνουν ενώ προσπαθούν να γίνουν ενδιαφέροντες. Και το πραγματικά αξιοσημείωτο σε αυτήν την ταινία είναι η γνήσια χημεία που δημιουργείται, όχι μόνο μεταξύ του Richard Gere και της Kim Basinger  που βρίσκονται στις δύο άκρες των χειροπέδων, αλλά και μεταξύ  των δύο βασικών κακών της ταινίας: Ενός  πλούσιου τύπου από τον Νότο , τον οποίο υποδύεται ο William Atherton, και ένας σαδιστής νεοναζί βαρόνος της νύχτας, τον οποίο υποδύεται ο Ολλανδός ηθοποιός Jeroen Krabbe.

Τα θρίλερ συχνά είναι τόσο καλά όσο οι κακοί τους. Ο χαρακτήρας του Krabbe είναι εξαιρετικός. Κάνει έναν πολύ ικανοποιητικό κακό, ειδικά αφού μάθουμε ότι ο χαρακτήρας της Basinger του πουλήθηκε άκαρδα όταν ήταν μόνο παιδί και από τότε είναι σκλάβα του.


Πρόκειται για μια τυπική αστυνομική περιπέτεια της εποχής, είδος που άνθισε και σε επίπεδο σήριαλ, στην Αμερική κυρίως. Ότι πρέπει για να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...