Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

 Τα παιδιά από την Πάτρα, είναι ίσως το δημοφιλέστερο λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80. Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Φοιτητές στην πόλη της Πάτρας , με μεγάλο πάθος για την μουσική , ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι) γνωριστήκανε και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ενα συγκρότημα που θα το ονομάσουν Τα παιδιά από την Πάτρα. Στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, που αποχώρησε αργότερα.

Το ξεκίνημα όμως ήταν το εξής: οι Καρελάς και Παπαγεωργίου ήταν οι πρώτοι που γνωριστήκανε παίζοντας σε μια ταβέρνα της πόλης μαζί με δύο άλλους φοιτητές ερασιτέχνες.

Ο Βαγγέλης Δεληκούρας αφού το 1978 τους ακούει στο μαγαζί που παίζανε τους προτείνει να εμφανιστούν μαζί την επόμενη σεζόν στο κέντρο «Πανόραμα».

Ο μπουζουξής Χρήστος Παπαδόπουλος ενώνεται ποιό μετα με το συγκρότημα και ξεκινάνε να παίζουν σε μια μπουά


τ. Όλα τα μέλη όμως του συγκροτήματος δεν είχαν καμία σχέση με την πόλη της πάτρας.

Ξεκίνησαν να παίζουν το 1981 στο νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά, το οποίο υπάρχει και σήμερα . Το πρώτο τους άλμπουμ βγήκε το 1983 με τον τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά με πολλές επιτυχίες μέσα όπως :Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός(η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου),Δε σε λησμονώ, Θα φύγω και θα με ζητάς και πολλά άλλα υπέροχα τραγούδια.


Ακολούθησαν και άλλα άλμπουμ : 

Αχαρνών 77, 1985

Καραβάν, 1985

Απόψε πάλι, 1986

Τα χρυσά τραγούδια, 1987

Θα πεθάνω νωρίς, 1987

Μια βραδιά (live), 1989

Θα χτυπήσω αναβολή, 1991

Ανατολή λατρεία μου, 1993

Μεγάλες επιτυχίες 1, 1993

Χωρίς ανθρακικό, 1995


Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά ενώθηκε ξανά και συνεχίζει μέχρι σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...